8.9 C
Nicosia
Παρασκευή 23 Φεβρουάριος 2024 | 8:43

ΣΕΚ – ΠΕΟ: Ζητούν από Ελληνική φιλοδώρημα για το προσωπικό από κέρδη

Οι συντεχνίες ΣΕΚ – ΠΕΟ με επιστολή τους προς τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας, αξιώνουν την παραχώρηση φιλοδωρήματος  προς όλο το προσωπικό, από τα κέρδη που ανακοίνωσε η τράπεζα στη βάση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη €160,2 εκατ. το εξάμηνο του 2023, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους, της Ελληνικής, παρουσίασαν αύξηση κατά 77%.

Στην επιστολή τους οι δύο συντεχνίες εξηγούν προς τη διεύθυνση και τη διοίκηση της Ελληνικής, ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους στην παραχώρηση φιλοδωρήματος στο προσωπικό, την ανισότητα στους όρους απασχόλησης του.

«Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της Ελληνικής, είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας από όλο το προσωπικό που απασχολείται στην Τράπεζα», σημειώνουν οι συντεχνίες.

ΣΕΚ και ΠΕΟ αναφέρονται στις προσπάθειές που καταβάλλουν προς τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας, για εναρμόνιση των όρων απασχόλησης και τη σύναψη ενιαίας συλλογικής συμβάσης όλου του προσωπικού, καθώς και την τοποθέτηση υπαλλήλων της πρώην ΣΠΙ στις μισθολογικές κλίμακες της  τράπεζας.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα η εργοδοτική πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί θετικά προς αυτή την κατεύθυνση και εάν στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν ανταποκριθεί, θα είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε από το ΥΠΕΡΓ να συνεχίσει τη διαδικασία μεσολάβησης για συνομολόγηση ενιαίας συλλογικής σύμβασης», τονίζεται στην επιστολή.

«Είναι οι δύο αυτές συντεχνίες που υπέγραψαν τις συμφωνίες με βάση τις οποίες έχετε πάρει την επαναφορά των αποκοπών σας, ως εκ τούτου θα πρέπει, να αξιολογείτε κάθε πληροφορία που έρχεται κοντά σας και να μην αρκείστε μόνο στα συνθήματα και υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά», σημειώνουν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Απομονώστε αυτούς που συνθηματολογούν», υποδεικνύουν προς το προσωπικό της Ελληνικής και προσθέτουν:

«Είναι οι ίδιοι που συνθηματολογούσαν το 2014 και το 2018 και συνεχίζουν την ίδια τακτική, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για εσάς» και διερωτούνται:

«Μήπως δεν τους έχετε δώσει την ευκαιρία για πέντε χρόνια για να σας βοηθήσουν; Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δεν είναι με τη συμφωνία της ΣΕΚ-ΠΕΟ που οι υπάλληλοι της πρώην ΣΚΤ που παρέμειναν  στην ΚΕΔΙΠΕΣ έχουν πάρει και αυτοί την επαναφορά των αποκοπών τους μαζί με τους πρώην  συνάδελφους τους στα  πρώην ΣΠΙ, ενώ οι συνάδελφοι της πρώην ΣΚΤ που συνεχίζουν στην Ελληνική δεν έχουν καμίαν επαναφορά;».

Η ΣΕΚ και η ΠΕΟ καλούν το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας να οργανωθεί και να ενισχύσει την παρουσία των δύο συντεχνιών, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν και να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους ωφελήματα και δικαιώματα, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, πάντα στάθηκαν δίπλα τους με τη γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας για το δικό τους όφελος.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων της ΗΒ ανήκει στην ΕΤΥΚ.

Η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των υπαλλήλων της Ελληνικής εκκρεμεί από το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΗΠΑ: Ανακοινώνει μεγάλο πακέτο κυρώσεων κατά της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος 500 και πλέον οντοτήτων που συνδέονται με «την πολεμική μηχανή της Ρωσίας», δήλωσε χθες...

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βόμβα του Αλέξη Τσίπρα

Τρίτο κουδούνι: Ο πόλεμος δια αντιπροσώπων τέλειωσε και τώρα η μάχη είναι προφανής και ως προς τον στόχο και ως προς τους μονομάχους. Τσίπρας – Κασσελάκης. Η πρώτη...

Αυτό είναι το σχέδιο του Νετανιάχου για τον έλεγχο της Γάζας μετά τον πόλεμο

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε στο συμβούλιο ασφαλείας της Κυβέρνησής του το σχέδιό του, σε αδρές γραμμές, για τον έλεγχο στη Λωρίδα της...

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη με τον Οδυσσέα μισό αιώνα μετά το Apollo (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Οδυσσέας έφτασε στο φεγγάρι. Για πρώτη φορά από την εποχή του Apollo, ένα αμερικανικό διαστημόπλοιο προσγειώθηκε στη Σελήνη. Πρόκειται για ένα ρομπότ ιδιωτικής εταιρείας χωρίς...

Σύννεφα και άνοδος της θερμοκρασίας στο μενού του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Κατά διαστήματα θα εμφανίζονται και...

Πρόταση Νόμου Αννίτας για Επιστολική Ψήφο

Πρόταση Νόμου για Επιστολική Ψήφο, κατέθεσε η Αννίτα Δημητρίου, με σκοπό την ψήφιση εξ αποστάσεως. Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι στον σύγχρονο κόσμο του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!