30.7 C
Nicosia
Τρίτη 21 Μάιος 2024 | 13:05

ΣΕΚ – ΠΕΟ: Ζητούν από Ελληνική φιλοδώρημα για το προσωπικό από κέρδη

Οι συντεχνίες ΣΕΚ – ΠΕΟ με επιστολή τους προς τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας, αξιώνουν την παραχώρηση φιλοδωρήματος  προς όλο το προσωπικό, από τα κέρδη που ανακοίνωσε η τράπεζα στη βάση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη €160,2 εκατ. το εξάμηνο του 2023, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους, της Ελληνικής, παρουσίασαν αύξηση κατά 77%.

Στην επιστολή τους οι δύο συντεχνίες εξηγούν προς τη διεύθυνση και τη διοίκηση της Ελληνικής, ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους στην παραχώρηση φιλοδωρήματος στο προσωπικό, την ανισότητα στους όρους απασχόλησης του.

«Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της Ελληνικής, είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας από όλο το προσωπικό που απασχολείται στην Τράπεζα», σημειώνουν οι συντεχνίες.

ΣΕΚ και ΠΕΟ αναφέρονται στις προσπάθειές που καταβάλλουν προς τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας, για εναρμόνιση των όρων απασχόλησης και τη σύναψη ενιαίας συλλογικής συμβάσης όλου του προσωπικού, καθώς και την τοποθέτηση υπαλλήλων της πρώην ΣΠΙ στις μισθολογικές κλίμακες της  τράπεζας.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα η εργοδοτική πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί θετικά προς αυτή την κατεύθυνση και εάν στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν ανταποκριθεί, θα είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε από το ΥΠΕΡΓ να συνεχίσει τη διαδικασία μεσολάβησης για συνομολόγηση ενιαίας συλλογικής σύμβασης», τονίζεται στην επιστολή.

«Είναι οι δύο αυτές συντεχνίες που υπέγραψαν τις συμφωνίες με βάση τις οποίες έχετε πάρει την επαναφορά των αποκοπών σας, ως εκ τούτου θα πρέπει, να αξιολογείτε κάθε πληροφορία που έρχεται κοντά σας και να μην αρκείστε μόνο στα συνθήματα και υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά», σημειώνουν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Απομονώστε αυτούς που συνθηματολογούν», υποδεικνύουν προς το προσωπικό της Ελληνικής και προσθέτουν:

«Είναι οι ίδιοι που συνθηματολογούσαν το 2014 και το 2018 και συνεχίζουν την ίδια τακτική, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για εσάς» και διερωτούνται:

«Μήπως δεν τους έχετε δώσει την ευκαιρία για πέντε χρόνια για να σας βοηθήσουν; Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δεν είναι με τη συμφωνία της ΣΕΚ-ΠΕΟ που οι υπάλληλοι της πρώην ΣΚΤ που παρέμειναν  στην ΚΕΔΙΠΕΣ έχουν πάρει και αυτοί την επαναφορά των αποκοπών τους μαζί με τους πρώην  συνάδελφους τους στα  πρώην ΣΠΙ, ενώ οι συνάδελφοι της πρώην ΣΚΤ που συνεχίζουν στην Ελληνική δεν έχουν καμίαν επαναφορά;».

Η ΣΕΚ και η ΠΕΟ καλούν το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας να οργανωθεί και να ενισχύσει την παρουσία των δύο συντεχνιών, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν και να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους ωφελήματα και δικαιώματα, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, πάντα στάθηκαν δίπλα τους με τη γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας για το δικό τους όφελος.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων της ΗΒ ανήκει στην ΕΤΥΚ.

Η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των υπαλλήλων της Ελληνικής εκκρεμεί από το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ την Πέμπτη – Τι ζητούν

Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 23 Μαϊου, από τις 12 μέχρι τη μια μετά το μεσημέρι, οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, και τα μέλη του Κλάδου...

Αριζόνα: Την έθαψε ζωντανή ο άντρας της

Μία ακόμη φρικιαστική ιστορία έρχεται να συγκλονίσει από κάθε άποψη. Ένας άντρας έθαψε ζωντανή την σύζυγό του, με την γυναίκα να παλεύει επί πέντε λεπτά να βγει...

Έτσι μπορείτε να μάθετε τι ψηφίζετε και που – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τις Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών ενημερώνει τους εκλογείς για τις ακόλουθες πηγές,...

Ελλάδα: Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, σκαρφάλωσε στα 2,7 δισ. τον Μάρτιο

Κατά 296,8 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον φετινό Μάρτιο (συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα), σκαρφαλώνοντας στα 2,7 δισ....

Χιλιάδες Ιρανοί στους δρόμους για την κηδεία του Ραϊσί – Πενθήμερο πένθος στη χώρα

Ξεκίνησαν σήμερα από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά, οι τελετές για την κηδεία του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή κατά...

Γερμανία: Οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν την αγορά εμπορικών ακινήτων

Οι ξένοι επενδυτές κάνουν ένα βήμα πίσω από την αγορά ακινήτων της Γερμανίας, μια αγορά που βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της τελευταίας γενιάς. Οι ξένοι αγοραστές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!