25.9 C
Nicosia
Παρασκευή 21 Ιούνιος 2024 | 9:03

Στο 85% η πληρότητα αεροσκαφών που ήλθαν στην Κύπρο τον Μάιο

Γύρω στο 85% ανήλθε ο δείκτης πληρότητας των αεροσκαφών που έφτασαν στην Κύπρο τον Μάιο, ενώ αυτό το διάστημα είναι αυξημένος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Κουρούπη, Διευθύντρια Αεροπορικής Aνάπτυξης και Eπικοινωνίας της Hermes Airports, προσθέτοντας πως σε ημερήσια βάση περίπου 41 χιλιάδες οι επιβάτες  αναχωρούν από ή φθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Η κ. Κουρούπη σημείωσε ότι «η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε πολύ καλύτερα απ’ ότι υπολογίζαμε στις αρχές του χρόνου, όταν υπήρχε απώλεια αεροπορικών θέσεων λόγω κυρίως του πολέμου στο Ισραήλ και των προβλημάτων από μια αεροπορική εταιρεία, η οποία αναγκάστηκε να μειώσει τις θέσεις και τα αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν πτήσεις προς την Κύπρο».

Ωστόσο, συνέχισε, «τους τελευταίους μήνες, ύστερα από διάφορες ενέργειες και προσπάθειες που γίνονται, καταφέραμε να ανακτήσουμε μεγάλο μέρος της διαθεσιμότητας θέσεων που είχε χαθεί».

Σε ερώτηση τι γίνεται με την αγορά από το Ισραήλ, η κ. Κουρούπη απάντησε πως «από τη συγκεκριμένη χώρα είμαστε περίπου στο 90% του τι θα ήταν κανονικά η χρονιά, αφού μια συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσθέσει αεροπορικές θέσεις, δηλαδή υπάρχει σχεδόν επαναφορά του πτητικού της προγράμματος».

Ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν αυξήσεις από άλλες αεροπορικές εταιρείες, είτε υπό τη μορφή νέων δρομολογίων είτε προσθήκης αεροπορικών θέσεων σε υφιστάμενα δρομολόγια».

Η καλοκαιρινή περίοδος, σημείωσε, «πηγαίνει πολύ καλά. Ο Μάιος ήταν 4% πιο πάνω από τον περσινό και συνολικά από την αρχή του χρόνου είμαστε 5% πιο πάνω από την προηγούμενη χρονιά, με δείκτες πληρότητας που είναι πιο ψηλοί από πέρσι. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όσον αφορά την επιβατική κίνηση», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κουρούπη είπε πως «βεβαίως ταξιδεύουν και οι Κύπριοι, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορικής κίνησης αφορά επισκέπτες στο νησί μας. Θεωρούμε πως το γεγονός ότι πάει καλά η επιβατική κίνηση σημαίνει ότι υπάρχουν και καλές προοπτικές για την τουριστική βιομηχανία».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν νέα αεροπορικά δρομολόγια φέτος, απάντησε καταφατικά και σημείωσε πως «μεταξύ των νέων δρομολογίων είναι το Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, η Νάντη της Γαλλίας, το Ταλίν της Εσθονίας, η Ράντομ της Πολωνίας και το Λίβερπουλ της Βρετανίας. Ακόμα έχουν προστεθεί ορισμένα εποχιακά δρομολόγια από διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια σκανδιναβικών χωρών, ενώ έχει αυξηθεί η διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων τόσο από τη Βρετανία όσο και από την Πολωνία», επεσήμανε.

Γενικά, ανέφερε η κ. Κουρούπη, «βλέπουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη δυναμική από διάφορες χώρες, ενώ σε ημερήσια βάση έχουμε περίπου 41 χιλιάδες αναχωρούντες και αφικνούμενους επιβάτες και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου. Ο δείκτης πληρότητας τον Μάιο ήταν γύρω στο  85% ενώ αυτό το διάστημα έχει αυξηθεί», σημείωσε.

Οσον αφορά τη ρωσική αγορά, η Μαρία Κουρούπη είπε πως «παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την Κύπρο, εντούτοις υπάρχει μια σταθερή ροή αφίξεων επισκεπτών από τη χώρα αυτή στο νησί μας μέσω άλλων χωρών. Θεωρούμε ότι η φετινή θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Παγκόσμιος συναγερμός για Ozempic – «μαϊμού» που κατακλύζουν την αγορά

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ψεύτικες εκδόσεις του Ozempic, ένα φάρμακο στο οποίο φαίνεται να καταφεύγουν πολλοί ακόμη και μη διαβητικοί, για απώλεια βάρους, κρούει...

Γκεοργκίεβα – ΔΝΤ: «Η Ευρώπη είναι σούπερ μάρκετ ιδεών για τις ΗΠΑ»

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κάλεσε την Ευρώπη να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της πολύτιμης ενιαίας αγοράς της, εκφράζοντας τη λύπη...

Αύξηση 16,3% επενδύσεων Κίνας στο εξωτερικό το πρώτο πεντάμηνο φέτος

Αύξηση των επενδύσεων της Κίνας στο εξωτερικό σημειώθηκε κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2024, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βελτιώνεται η...

Μαζική δολοφονία στη Βραζιλία, επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν σε πλατεία

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε πλατεία πόλης της βραζιλιάνικης πολιτείας...

Στους 155 νεκροί από τον Μάρτιο οι νεκροί λόγω καύσωνα στο Μεξικό

Ο απολογισμός των θυμάτων του καύσωνα ο οποίος πλήττει μεγάλο μέρος της επικράτειας του Μεξικού δεν σταματά να γίνεται ολοένα βαρύτερος, έφθασε τους 155...

Εκτεταμένες ζημιές σε εξοχική κατοικία στο Ζύγι από πυρκαγιά

Εκτεταμένες ζημιές υπέστη εξοχική κατοικία στο Ζύγι από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και σε παλαιά οχήματα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!