18.3 C
Nicosia
Τετάρτη 23 Οκτώβριος 2024 | 8:57

Στο παρά ένα η «σωτηρία» της Tupperware – Γιατί ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός

Η πτωχευμένη Tupperware Brands συμφώνησε την Τρίτη να πουλήσει την επιχείρησή της σε ομάδα δανειστών έναντι 23,5 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και πάνω από 63 εκατ. δολάρια σε ελάφρυνση χρέους, ακυρώνοντας τα σχέδιά της για δημοπρασία των περιουσιακών της στοιχείων σε ανοικτή αγορά, αναφέρει το Reuters.

Η εταιρεία αποθήκευσης τροφίμων και προϊόντων κουζίνας ανακοίνωσε τη συμφωνία σε ακρόαση στο πτωχευτικό δικαστήριο στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ.

Ο αμερικανός πτωχευτικός δικαστής Brendan Shannon δήλωσε ότι θα προγραμματίσει γρήγορα μια ξεχωριστή δικαστική ακρόαση για να εξετάσει την έγκριση της πώλησης, η οποία ήταν πιθανότατα το καλύτερο αποτέλεσμα δεδομένων των «δύσκολων και απαιτητικών συνθηκών» της εταιρείας.

Η εταιρεία με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση τον περασμένο μήνα, με χρέος 818 εκατ. δολαρίων και σχέδιο να βρει αγοραστή εντός 30 ημερών.

Όμως μια ομάδα δανειστών της Tupperware αντιτάχθηκε στα σχέδια πώλησης της εταιρείας, επιδιώκοντας αντ’ αυτού να διεκδικήσει τα περιουσιακά στοιχεία για τον εαυτό της.

Η νέα συμφωνία πώλησης θα επιτρέψει στους δανειστές να αγοράσουν το εμπορικό σήμα της Tupperware και τις δραστηριότητες της σε πολλές βασικές αγορές, δήλωσε ο δικηγόρος της Tupperware Spencer Winters κατά την ακρόαση στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης την περασμένη εβδομάδα, η Tupperware υποστήριξε ότι οι δανειστές, οι οποίοι αγόρασαν το χρέος της με μεγάλη έκπτωση, δεν θα πρέπει να τους επιτραπεί να συμπιέσουν τους άλλους πιστωτές της και να τους εμποδίσουν να επωφεληθούν από την πώληση.

Η μέση λύση για την Tupperware

tupperware

H Tupperware αναπτύχθηκε χάρη σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο πωλήσεων μέσω συναντήσεων σε σπίτια , τα «πάρτι Tupperware».

Οι δανειστές είχαν υποστηρίξει ότι ο προτεινόμενος πλειστηριασμός της εταιρείας θα τους εμπόδιζε άδικα να χρησιμοποιήσουν μια ανταλλαγή χρέους ως μέρος της προσφοράς τους για τα περιουσιακά στοιχεία της Tupperware.

Η νέα συμφωνία βρίσκει μια μέση λύση, δίνοντας στους δανειστές τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη διαγραφή χρέους για μέρος της τιμής αγοράς, ενώ παράλληλα απαιτεί από αυτούς να βάλουν κάποια μετρητά τα οποία η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πληρώσει άλλα χρέη.

Στους δανειστές που είναι τώρα έτοιμοι να αποκτήσουν την Tupperware περιλαμβάνονται η Alden Global Capital, η Stonehill Institutional Partners και ένα trading desk της Bank of America .

Η δημοτικότητα της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950, καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν τα δοχεία, καθώς αναζητούσαν την ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία.

Αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι στηρίχθηκε υπερβολικά σε ανεξάρτητους αντιπροσώπους πωλήσεων τα τελευταία χρόνια, υποφέροντας από μια πολυετή ύφεση στις πωλήσεις, ενώ έχασε ευκαιρίες να πουλήσει προϊόντα στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Πηγή: ΟΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Deutsche Bank: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου

Επιστροφή στα κέρδη για την Deutsche Bank, το τρίτο τρίμηνο του έτους με αποτελέσματα, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται...

Στο παρά ένα η «σωτηρία» της Tupperware – Γιατί ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός

Η πτωχευμένη Tupperware Brands συμφώνησε την Τρίτη να πουλήσει την επιχείρησή της σε ομάδα δανειστών έναντι 23,5 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και πάνω από 63 εκατ....

Λαγκάρντ: Ξέρουμε τη ρότα του ταξιδιού – Θα αποφασίζουμε κάθε φορά το ρυθμό μείωσης

Η κατεύθυνση του κόστους δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι σαφής, αλλά ο ρυθμός με τον οποίο θα μειωθεί μένει να αποφασιστεί, σύμφωνα με...

Ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα

Σε μια φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει με γεωμετρική πρόοδο και μαθηματική ακρίβεια σε διάσπαση και το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από μια εσωτερική αναμέτρηση που...

Έρχεται η πιστωτική κάρτα της… Shein – Για ποιους θα είναι διαθέσιμη

Την πρώτη του επώνυμη πιστωτική κάρτα παγκοσμίως, λανσάρει ο κινεζικός κολοσσός ταχείας μόδας Shein μέσω μιας συνεργασίας με την μεξικανική fintech Stori. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν...

Αλλαγή πλεύσης για την ΕΚΤ – Γιατί φοβάται τον χαμηλό πληθωρισμό

Μετά από μήνες έντονων ανησυχιών για τις τιμές με τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται σε υψηλά δεκαετιών, οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!