31.3 C
Nicosia
Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024 | 20:26

ΚΕΒΕ: Οκτώ γερμανικές εταιρείες κλάδου Eνέργειας στην Κύπρο για επαφές

Επιχειρηματική αποστολή, με τη συμμετοχή οκτώ γερμανικών εταιρειών από τον κλάδο της Ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί από την 1 έως τις 4 Ιουλίου στην Κύπρο, με πρωτοβουλία του γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK), σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

Την αποστολή διοργανώνει το ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του ΚΕΒΕ και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Στην ανακοίνωση του ΚΕΒΕ αναφέρεται ότι οι οκτώ γερμανικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε λύσεις και συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενεργειακή απόδοση κτιρίων, θα συμμετάσχουν σε επαφές με κυπριακές εταιρείες, καθώς και με φορείς και οργανισμούς, εξερευνώντας δυνατότητες συνεργασιών και συνεργιών.

Ειδικότερα, η επιχειρηματική αποστολή από τη Γερμανία θα περιλαμβάνει τις εταιρείες Apollo Green Solution UG – διαφανή φωτοβολταϊκά σε συνδυασμό με συστήματα μπαταριών και σταθμούς φόρτισης, SUNSET Energietechnik GmbH – φωτοβολταϊκά και ηλιακά συστήματα με ουδέτερο ισοζύγιο CO2, Led Light Germany GmbH – συστήματα φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας και αντιβακτηριδιακός φωτισμός LED, inVENTer Gmbh – βιώσιμα συστήματα εξαερισμού για “παθητικά σπίτια” (PassiveHouse), Steinel GmbH – προηγμένα συστήματα φωτισμού με ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης, Ecodry – αφύγρανση τοίχων, συστήματα εξαερισμού και επιχρίσματα τοίχων και Soliterm Group GmbH και Protarget AG – ηλιακά συστήματα για παραγωγή θερμικής ενέργειας για βιομηχανικές εφαρμογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κύπρο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Renewable Energies and Energy Modernization of Commercial and Hotel Buildings in Cyprus», η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 2 Ιουλίου, σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Επίσης, αναφέρεται ότι εξειδικευμένοι Κύπριοι και Γερμανοί εισηγητές θα εμπλουτίσουν την ημερίδα με εισηγήσεις για το δυναμικό της γερμανικής αγοράς, καθώς και τα δεδομένα και τις προοπτικές του κλάδου στην Κύπρο.

Προστίθεται ότι οι τεχνολογικές προτάσεις απευθύνονται, μεταξύ άλλων, σε μεσαίες και μεγάλες εταιρείες, οι οποίες έχουν περιθώρια για ενεργειακή αναβάθμιση, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και σε ξενοδοχειακές μονάδες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, project developers, βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, όπως και σε εταιρείες από τον τομέα της  αρχιτεκτονικής.

Στην ανακοίνωση το ΚΕΒΕ αναφέρει πως τα προφίλ των γερμανικών εταιρειών της αποστολής βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, προκειμένου επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου, που ενδιαφέρονται για σχετικές συναντήσεις, να μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου www.german-chamber.gr, στην ενότητα εκδηλώσεις, ή να επικοινωνούν στο τηλ. 2310-327733/-34, E-Mail: [email protected].

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκαρφαλώνει πιο ψηλά ο υδράργυρος – Κίτρινη προειδοποίηση για 41 βαθμούς

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να...

Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για τον φόνο στην Ορμήδεια – Ο 45χρονος Κώστας Αντωνίου

Τα ίχνη του 45χρονου Κώστα Σωτήρη Αντωνίου, ψάχνει η Αστυνομία για υπόθεση φόνου, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στον δρόμο Ορμήδειας - Ξυλοφάγου...

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο Γιώργος Ηλιάδης – Στην κηδεία ήταν και ο Πρόεδρος

Στον απογευματινό καφέ των αδελφών Ηλιάδη που τώρα ο Κόκος θα είναι απών, στις αθώες σκανδαλιές τις οποίες ο παππούς επέτρεπε, στο πόσο άρτια...

Αστυνομία: Υπόθεση πιθανής ιατρικής αμέλειας για το θάνατο 40χρονου από τη Σωτήρα

Υπόθεση πιθανής ιατρικής αμέλειας για το θάνατο του Παναγιώτη Αναστάση, 40 ετών από τη Σωτήρα, διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου. Στις δηλώσεις του ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος...

Στοχευμένη αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ζητά η Κύπρος από την ΕΕ

Αίτημα για «στοχευμένη αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» της Κύπρου ζήτησαν οι κυπριακές αρχές την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη...

Υπογράφηκε η νέα σύμβαση Κύπρου – ΟΠΑΠ – Για υγιή και βιώσιμη βάση, κάνει λόγο ο ΥΠΟΙΚ

Σε μια υγιή και βιώσιμη βάση θέτει τη συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας και ΟΠΑΠ (Κύπρου) Λτδ, η υπογραφή της Σύμβασης, διάρκειας 15 ετών, για την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!