26.8 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 11:18

Η payabl. λανσάρει Λογαριασμούς Πληρωμών για βελτίωση των χρηματοοικονομικών λειτουργιών των επιχειρήσεων

Η payabl., κορυφαίος πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία των Λογαριασμών Πληρωμών της, μια λύση βασισμένη στο cloud, με προτεραιότητα στο API, σχεδιασμένη για να βοηθήσει επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να διαχειριστούν τις καθημερινές ανάγκες πληρωμών τους, μέσα από μια ενιαία και εύχρηστη πλατφόρμα.

Καθώς οι επιχειρήσεις επεκτείνονται διεθνώς, βρίσκονται συχνά ενώπιων προκλήσεων όπως το υψηλό κόστος μετατροπής νομισμάτων, οι κίνδυνοι συναλλαγματικής ισοτιμίας και η πολυπλοκότητα της διαχείρισης πολλαπλών τραπεζικών λογαριασμών.

Οι Λογαριασμοί Πληρωμών της payabl. αντιμετωπίζουν άμεσα αυτά τα ζητήματα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να διατηρούν, να μετατρέπουν και να πραγματοποιούν συναλλαγές σε πολλαπλά νομίσματα – συμπεριλαμβανομένων των EUR, USD και GBP – ενώ διευκολύνουν τις διασυνοριακές μεταφορές μέσω SEPA, SEPA Instant και SWIFT. Αναπτυγμένη από την εσωτερική ομάδα τεχνολογίας της payabl. στη Φρανκφούρτη, αυτή η λύση στοχεύει στη μείωση των τελών συναλλαγών, την επιτάχυνση των διεθνών πληρωμών και την απλοποίηση της διαχείρισης των ταμειακών ροών.

Ως αξιόπιστος παροχέας επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών με σχεδόν 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, η αποστολή της payabl. ήταν πάντα η ανάπτυξη λύσεων πληρωμών προσανατολισμένων στο μέλλον και η ικανοποίηση των μεταβαλλόμενων αναγκών των πελατών. Η εισαγωγή των Λογαριασμών Πληρωμών αποτελεί φυσική εξέλιξη αυτής της δέσμευσης, προσφέροντας στις επιχειρήσεις μια απλή και αποτελεσματική λύση για όλες τις ανάγκες πληρωμών τους.

Η Mariana Vorobeva, ιδιοκτήτρια της Flower O’Clock, δήλωσε: «Η διαχείριση των οικονομικών μας ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά όταν έπρεπε να πληρώσουμε προμηθευτές και να παρακολουθούμε διαφορετικούς λογαριασμούς. Με τον πολυνομισματικό λογαριασμό της payabl., ειδικά σε συνδυασμό με το σύστημα POS τους, καταφέραμε να ενοποιήσουμε τα πάντα σε μια πλατφόρμα, κάνοντάς το πολύ πιο εύκολο να διαχειριστούμε τις ταμειακές μας ροές και πληρωμές. Η γρήγορη ενεργοποίηση και οι άμεσες εκκαθαρίσεις μας επιτρέπουν να επικεντρωθούμε περισσότερο στη λειτουργία της επιχείρησής μας και όχι στις καθυστερήσεις πληρωμών. Είναι μια σημαντική βελτίωση για τις δραστηριότητές μας.»

Η Ayse Moudourou, Επικεφαλής Τραπεζικών Υπηρεσιών της payabl., δήλωσε: «Ως πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο στόχος μας είναι να καλύψουμε συνολικά τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών μας, και στους ταχύτατους κλάδους που εξυπηρετούμε, οι αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις πληρωμών είναι ουσιαστικές. Με τη βαθιά κατανόηση των ροών πληρωμών των πελατών μας, καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα προϊόν που ανταποκρίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τις παραδοσιακές τραπεζικές μεθόδους. Αυτό το λανσάρισμα μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια λύση που δεν είναι μόνο προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, αλλά και ενισχύει την ικανότητά τους να λειτουργούν σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.»

Ανάπτυξη παγκόσμιου εμπορίου

Ο ΟΟΣΑ αναμένει ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών θα αυξηθεί κατά 2,3% φέτος και κατά 3,3% το 2025 – περισσότερο από το διπλάσιο της ανάπτυξης που σημειώθηκε το 2023 – καθώς η πτώση του πληθωρισμού θα επιτρέψει στις Κεντρικές Τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια.

Καθώς το διασυνοριακό εμπόριο αυξάνεται και οι κανονιστικές απαιτήσεις γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκες, η ψηφιακή οικονομία κινείτε προς μια προσέγγιση που καθοδηγείται από τις fintech εταιρείες, με άμεσες και βασισμένες σε ψηφιακά πορτοφόλια λύσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την Οδηγία της ΕΚΤ που καθιστά τις άμεσες πληρωμές ως την προεπιλεγμένη μέθοδο και την εναρμονισμένη πολιτική του Ευρωσυστήματος που επιτρέπει στους μη τραπεζικούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (PSPs) να έχουν πρόσβαση σε συστήματα πληρωμών που διαχειρίζονται οι Κεντρικές Τράπεζες, προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για εταιρείες του κλάδου fintech, όπως είναι η payabl. να μεταμορφώσουν πλήρως το τοπίο των πληρωμών.

Με βάση την υπάρχουσα γκάμα υπηρεσιών της payabl. – συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών αποδοχής καρτών, των τοπικών μεθόδων πληρωμών και των τερματικών POS – η εισαγωγή των Λογαριασμών Πληρωμών ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη, προσανατολισμένη στο μέλλον, λύση πληρωμών. Αυτή η κυκλοφορία, αποτελεί κρίσιμο βήμα προς την κατεύθυνση του στόχου της payabl. να γίνει η απόλυτη πλατφόρμα για όλες τις ανάγκες πληρωμών των επιχειρήσεων.

Ο Igor Skachkov, Chief Product Officer της payabl., δήλωσε: «Το λανσάρισμα των Λογαριασμών Πληρωμών είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη χρηματοοικονομική πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις, με μια σειρά προϊόντων που συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Επεκτείνουμε την προσφορά μας για να καλύψουμε όλο το φάσμα των σύγχρονων αναγκών των επιχειρήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να δέχονται, να στέλνουν και να διατηρούν κεφάλαια αποτελεσματικά.»

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Στη σημερινή ταχέως εξελισσόμενη παγκόσμια αγορά, οι επιχειρήσεις χρειάζονται έναν ευέλικτο και αξιόπιστο συνεργάτη για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και να προωθήσουν την ανάπτυξή τους. Η πλατφόρμα μας, προσφέρει στις επιχειρήσεις της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τη δυνατότητα να διαχειρίζονται ευρωπαϊκούς λογαριασμούς πληρωμών χωρίς κόπο, διευκολύνοντας τις καθημερινές συναλλαγές τόσο εντός της ΕΕ, όσο και παγκοσμίως, σε διάφορα νομίσματα. Αυτό το λανσάρισμα αποτελεί κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός, καθώς προετοιμαζόμαστε να εισαγάγουμε εταιρικές χρεωστικές κάρτες, μαζί με μια σειρά επιχειρηματικών εργαλείων σχεδιασμένων να ενισχύσουν την επιτυχία των πελατών μας.»

Η payabl. εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 500 επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών αποδοχής καρτών, τραπεζικών υπηρεσιών και της ενσωμάτωσης με πάνω από 300 τοπικές μεθόδους πληρωμών και τερματικά POS. Η payabl. συνδυάζει την αιχμή της τεχνολογίας με μια πελατοκεντρική προσέγγιση, παρέχοντας ισχυρές, προσανατολισμένες στο μέλλον λύσεις πληρωμών, σε εμπόρους σε διάφορους τομείς παγκοσμίως.

Μάθετε περισσότερα για τους Λογαριασμούς Πληρωμών της payabl. εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στις κάλπες το Σάββατο η Σρι Λάνκα στον απόηχο της οικονομικής της κατάρρευσης

Η Σρι Λάνκα θα ψηφίσει για τον επόμενο Πρόεδρό της το Σάββατο σε εκλογές που παίρνουν τη μορφή δημοψηφίσματος αναφορικά με το αντιδημοφιλές σχέδιο λιτότητας...

ΠτΔ: Η ΚΔ όχι μόνο δεν είναι εκλιπούσα αλλά έχει σημαντικό ρόλο στην Aν.Μεσόγειο

Το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όχι μόνο δεν είναι εκλιπούσα αλλά είναι κράτος μέλος της ΕΕ με...

Διακόπηκε η Επ. Ελέγχου σε ένδειξη εκτίμησης προς τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Ομόφωνα έλαβαν σήμερα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου την απόφαση να διακόψουν τη συνεδρίαση, «σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης», όπως είπε ο Πρόεδρος...

Τα Οφέλη της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο

Του Αντρέα Κεττή* Η διαπίστωση με την οποία θα ξεκινήσω την τοποθέτηση μου είναι κλισέ αλλά θεωρώ ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται με κάθε ευκαιρία: Η...

Ύψιστο καθήκον η προστασία της υγείας των παιδιών μας

Του Γιώργου Γεωργίου* H οικονομική κρίση έχει, αναντίλεκτα, σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της ΕΕ. Οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών αυξάνονται...

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου

Δρ. Ανδρέας Πουλλικκάς* Η παροχή επαρκών και οικονομικά προσιτών ενεργειακών υπηρεσιών αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της βιώσιμης ανάπτυξης. Επί του παρόντος, η πρόκληση είναι να αναπτυχθούν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!