Η Huawei προχώρησε στην υπογραφή διεθνούς δέσμευσης για ένταξη στον Ψηφιακό Οργανισμό “Partner2Connect” της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU), προωθώντας τη συνδεσιμότητα σε περίπου 120 εκατομμύρια ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές, σε περισσότερες από 80 χώρες, έως το 2025.
Ο Liang Hua, Πρόεδρος της Huawei, ανακοίνωσε την εν λόγω απόφαση στο Sustainability Forum 2022 της εταιρείας, “Connectivity+: Innovate for Impact”. Στο φόρουμ διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι καινοτόμες ΤΠΕ θα μπορούσαν να απελευθερώσουν την αξία της συνδεσιμότητας τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και να προωθήσουν τη βιωσιμότητα στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας.
Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ανώτερα ηγετικά στελέχη από την ITU και τον ΟΗΕ, υπουργοί τηλεπικοινωνιών και ρυθμιστικές αρχές από την Καμπότζη, τη Νιγηρία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, καθώς και ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, συνεργάτες, εμπειρογνώμονες και πελάτες από την Κίνα, τη Νότια Αφρική, το Βέλγιο και τη Γερμανία.
«Είναι σαφές ότι η συνδεσιμότητα από μόνη της δεν αρκεί. Θα πρέπει να είναι προσιτή, το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι σχετικό και στην τοπική γλώσσα, ενώ οι χρήστες θα πρέπει να διαθέτουν τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε να το αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό», δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ITU Μάλκολμ Τζόνσον. «Ευχαριστούμε τη Huawei για την υποστήριξή της στον Ψηφιακό Οργανισμό Partner2Connect (P2C) και τις δεσμεύσεις που ανακοίνωσε στους βασικούς τομείς της αγροτικής ψηφιακής συνδεσιμότητας και των ψηφιακών δεξιοτήτων».
Ο Μόνιμος Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών στην Κίνα Siddharth Chatterjee πρότεινε τη δημιουργία «πολυμερών συνεργασιών» μεταξύ των αρμοδίων χάραξης πολιτικής, του ιδιωτικού τομέα, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί η «απογοητευτική πραγματικότητα» του ψηφιακού χάσματος που αποκλείει το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.
«Η παγκόσμια κοινότητα έχει άμεση ανάγκη από αναβαθμισμένη ψηφιακή συνεργασία για την αξιοποίηση της μετασχηματιστικής δυναμικής της τεχνολογίας προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής ενσωμάτωσης, της εξάλειψης του χάσματος μεταξύ των φύλων, της προώθησης της πράσινης ανάκαμψης, και του επανασχεδιασμού του κόσμου μας ώστε να καταστεί πιο ευημερής και συμπεριληπτικός», συνέχισε. «Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε».
Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Δρ Liang επεσήμανε το γεγονός ότι η πρόσβαση σε ένα σταθερό δίκτυο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και βασικό δικαίωμα στην ψηφιακή εποχή. Για πολλούς ανθρώπους που παραμένουν ασύνδετοι, η πρόσβαση σε αξιόπιστη ψηφιακή συνδεσιμότητα θα συνιστούσε ένα πρώτο βήμα για τη μεταμόρφωση της ζωής τους.
«Η συνδεσιμότητα δεν πρόκειται να συνεχίσει να είναι απλώς ένα εργαλείο για εύκολη επικοινωνία», πρόσθεσε. «Μαζί με τις ψηφιακές τεχνολογίες όπως το cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, η συνδεσιμότητα θα διευκολύνει την ένταξη όλου του πληθυσμού στον ψηφιακό κόσμο, ενώ θα του παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες και δεξιότητες, καλύτερες υπηρεσίες και ευρύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Το γεγονός αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε περαιτέρω κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».
Ο Cao Ming, Πρόεδρος της Huawei Wireless Solution, δήλωσε: «Ως επιχείρηση με τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), η Huawei ενσωματώνει το πλήρες τεχνολογικά καινοτόμο δυναμικό της σε επίπεδο εξοπλισμού, περιοχών, ενέργειας, μετάδοσης και κεραιών για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η παραδοσιακή ανάπτυξη περιοχών, όπως το υψηλό κόστος, τα περιορισμένα μέσα μεταφοράς, η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και οι προκλήσεις σε ζητήματα συντήρησης. Αναβαθμίζουμε συνεχώς τις λύσεις RuralStar και RuralLink ώστε να επεκτείνουμε την ποιοτική κάλυψη σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους, νοσοκομεία, σχολεία, κυβερνήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απολαμβάνουν τις ίδιες εμπειρίες ευρυζωνικής συνδεσιμότητας υψηλής ταχύτητας με αυτές των πόλεων».
Οι λύσεις της σειράς RuralStar έχουν προσφέρει συνδεσιμότητα σε περισσότερους από 60 εκατομμύρια ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές σε πάνω από 70 χώρες.
Η κατασκευή οπτικών ευρυζωνικών δικτύων ανοίγει μια άλλη εξίσου σημαντική οδό προς την υλοποίηση μιας καθολικής υπηρεσίας. Η Huawei έχει προτείνει την καινοτόμο λύση AirPON για περιοχές με χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων περιοχών. Η εν λόγω λύση μειώνει συνεχώς το αποτύπωμα των χώρων εξοπλισμού, το κόστος εγκατάστασης οπτικών ινών, και την κατανάλωση ενέργειας του δικτύου, ενώ διασφαλίζει την ταχεία ανάπτυξη των τοπικών δικτύων επικοινωνίας.
Μόνο στην Αφρική, η Huawei έχει εγκαταστήσει πάνω από 250.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών, επιτρέποντας σε 30 εκατομμύρια νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας. Η εμπειρία χρήστη σημειώνει σταθερή βελτίωση. Η μέση ταχύτητα της οικιακής ευρυζωνικής σύνδεσης ξεπερνά ήδη τα 30 Mbit/s, παρέχοντας εξυπνότερη, ταχύτερη και πιο ομαλή εμπειρία οικιακού δικτύου.
Με την υποδομή των ΤΠΕ να βρίσκεται συνέχεια σε εξέλιξη, καινοτόμες τεχνολογίες, όπως το cloud και η τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέπουν σε όσους βρίσκονται σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές να απολαμβάνουν την άνεση του ψηφιακού κόσμου. Το Huawei Cloud έχει προτείνει τη στρατηγική «Everything as a Service», καθιστώντας τήν 30 και πλέον χρόνων τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη και εμπειρία στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Huawei διαθέσιμη μέσω των υπηρεσιών cloud. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση στις δυνατότητες ψηφιακής υποδομής της Huawei στο cloud είναι πλέον εξίσου εύκολη, οικονομικά προσιτή, και βιώσιμη όσο το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το ταλαντούχο δυναμικό του ψηφιακού τομέα και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα είναι απαραίτητα για την ισόρροπη ανάπτυξη σε απομακρυσμένες περιοχές. Η Huawei είχε προαναγγείλει ότι μέχρι το 2025, με την αναβαθμισμένη υποδομή της σε ΤΠΕ, θα συνεργαστεί με άλλους φορείς ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε 500 εκατομμύρια ανθρώπους να απολαμβάνουν ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και σε 500.000 να απολαμβάνουν εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς.
Στην Καμπότζη, την πρώτη χώρα εταίρο του P2C της ITU, η Huawei θα συνεργαστεί με κυβερνητικές υπηρεσίες, μέσω του Υπουργείου Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, και με πανεπιστήμια για να προσφέρει 10.000 ευκαιρίες κατάρτισης για επαγγελματίες ΤΠΕ, μέσα στην επόμενη πενταετία.
Η Huawei έχει δεσμευτεί πλήρως όσον αφορά την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Μέσω της συνεχιζόμενης τεχνολογικής της καινοτομίας, η Huawei συμβάλλει στην παροχή ενός υψηλότερου επιπέδου ψηφιοποίησης σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν την άνεση της ψηφιακής ζωής, και προωθώντας την ισόρροπη ανάπτυξη της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας.