29.1 C
Nicosia
Σάββατο 17 Μαΐου 2025 | 19:40

Ετήσια αύξηση 1,38% των τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Φεβρουάριο

Ετήσια αύξηση της τάξης του 1,38% σημείωσαν τον Φεβρουάριο οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών ενώ αύξηση 0,94% σημειώθηκε το πρώτο δίμηνο του χρόνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών για τον μήνα Φεβρουάριο 2025 ανήλθε στις 118,56 μονάδες (με βάση 2021=100), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,82% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 1,38%.

Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων, καταγράφηκαν αυξήσεις στα ορυκτά (3,09%), στα προϊόντα ορυκτών (3,04%), στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (1,85%) και στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (0,84%), ενώ μείωση σημειώθηκε στα μεταλλικά προϊόντα (-0,74%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, ο δείκτης σημείωσε αύξηση της τάξης του 0,94% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήBUSINESSΕτήσια αύξηση 1,38% των τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Φεβρουάριο