35.8 C
Nicosia
Κυριακή 7 Ιούλιος 2024 | 14:24

Εκκίνηση για το διαγωνισμό CFA Research Challenge

Ο διεθνής διαγωνισμός CFA Institute Research Challenge επιστρέφει δυναμικά για άλλη μια χρονιά και υπόσχεται να κερδίσει το ενδιαφέρον φοιτητών και κοινού.

Ο τοπικός διαγωνισμός CFA Institute Research Challenge 2023-2024 διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus) και έχει ως στόχο την προαγωγή της χρηματοοικονομικής ανάλυσης και της αποτίμησης μετοχών, αλλά και τη σύνδεση της θεωρητικής γνώσης με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

Πρόκειται για έναν καινοτόμο διαγωνισμό, όπου ομάδες φοιτητών  κυπριακών πανεπιστημίων καλούνται να αναλύσουν μια εισηγμένη σε χρηματιστήριο εταιρεία, να αποτιμήσουν την αξία των μετοχών της, παρουσιάζοντας την πρόταση τους για αγορά, πώληση ή διατήρηση των μετοχών της, ενώπιον ειδικής επιτροπής, αποτελούμενης από εγκεκριμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές (CFA Charterholders) με πολύχρονη σχετική πείρα.

Στην πρώτη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 στα Κεντρικά Γραφεία  της Deloitte, αναμένεται να εξηγηθεί στους συμμετέχοντες η διαδικασία και οι κανόνες του διαγωνισμού, ενώ θα ανακοινωθεί και το όνομα της εταιρείας, την οποία θα κληθούν να αναλύσουν αυτή τη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και δραστηριοποιείται σε 6 διεθνείς αγορές. Η συνάντηση θα προβάλλεται και διαδικτυακά σε ένα ευρύτερο κοινό. Θα ακολουθήσει εκδήλωση δικτύωσης των παρευρισκόμενων, χορηγία της Deloitte.

Οι νικητές του τοπικού CFA Institute Research Challenge θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον αντίστοιχο περιφερειακό διαγωνισμό, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στον τελικό διεθνή διαγωνισμό. Παράλληλα, η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε ακόμα ένα διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανάμεσα σε ομάδες χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Την προηγούμενη χρονιά, ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, κατόπιν πρωτοβουλίας των CFA Society Jordan και CFA Society Emirates.

Η Deloitte θα προσφέρει στους φοιτητές της νικήτριας ομάδας την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης του οργανισμού. Θέσεις σε προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης άλλων χορηγών του διαγωνισμού έχουν επίσης εξασφαλιστεί για τους συμμετέχοντες φοιτητές. Οι όροι θα ανακοινωθούν, επίσης, στην πρώτη συνάντηση του διαγωνισμού.

Όπως δήλωσε ο Προέδρος της Επιτροπής University Relations and Research Challenge του CFA Society Cyprus, κ. Νίκος Ποταμάρης, ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Institute), η οποία έχει καταστεί πλέον θεσμός και στην Κύπρο, για 10η συνεχή χρονιά.

Στόχος μας, υπέδειξε ο κ. Ποταμάρης, είναι μέσα από το CFA Institute Research Challenge οι φοιτητές των κυπριακών πανεπιστημίων να αναπτύξουν τεχνικές και δεξιότητες, για σύνταξη και παρουσίαση επενδυτικών εκθέσεων ενώπιον ακροατηρίου, όπως επίσης να αφομοιώσουν ηθικές αξίες και πρότυπα συμπεριφοράς ως μελλοντικοί επαγγελματίες στο χρηματοοικονομικό τομέα.

Πρόκειται, είπε, για ένα καινοτόμο εγχείρημα, που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μάθουν βέλτιστες πρακτικές για την ανάλυση και αποτίμηση μετοχών, με την καθοδήγηση επαγγελματιών του κλάδου.

Platinum Sponsors: Deloitte Cyprus

Gold Sponsors: Eurobank Cyprus, Resolute Aset Management, Grant Thornton Cyprus. PwC Cyprus, Bank of Cyprus, EY Cyprus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κασσελάκης: Πρότεινε κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ

Το γάντι των «87» μελών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν κείμενο συμβολής ασκώντας του κριτική εφ’ όλης της ύλης σήκωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,...

Ένταξη του λιμανιού Αμμοχώστου σε πρόγραμμα για τουρκικά λιμάνια ζήτησε το ψευδοκράτος

Η ένταξη του λιμανιού Αμμοχώστου στο πρόγραμμα για "αδέλφοποιημένα λιμάνια" του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ) "θα είναι μια πολύ σημαντική υποστήριξη και ένα μήνυμα...

ΥΠΑΜ για επιστολή Υπαρχηγού: Ιεροσυλία στη μνήμη των ηρώων οποιαδήποτε δήλωση

Ιεροσυλία στη μνήμη των ηρώων μας αποτελεί οποιαδήποτε δήλωση όσον αφορά άλλα ζητήματα, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, απαντώντας σε ερώτηση,...

Αννίτα: Μίλησε για ευθύνες, έστειλε μήνυμα ανασυγκρότησης και εξήγγειλε Καταστατικό Συνέδριο

Για μικροκομματικές σκοπιμότητες και υπέρμετρες προσωπικές φιλοδοξίες οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις υποσκέλισαν τις καταστατικές διαδικασίες και το καλώς νοούμενο συμφέρον της παράταξης και...

Μπάϊντεν : Μπορώ να κερδίσω τον Τραμπ – Μόνο ο θεός μπορεί να με πείσει να αποσυρθώ από την κούρσα

Ούτε το καταστροφικό ντιμπέιτ ούτε τα θλιβερά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ούτε η πίεση που ασκούν εχθροί και φίλοι στον Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί είναι...

Πετρελαιοφόρο συγκρούστηκε με μίνιβαν στην Ουκρανία – 14 νεκροί ο απολογισμός

Ένα πετρελαιοφόρο φορτηγό συγκρούστηκε με ένα μίνιβαν σήμερα στη δυτική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα εξάχρονο παιδί, ενώ υπάρχει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!