27.8 C
Nicosia
Πέμπτη 27 Ιούνιος 2024 | 23:58

Εβδομαδιαία κέρδη 1,56% για το ΧΑΚ – Την Παρασκευή μικρή άνοδος

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε την βδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 165,61 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,27%.

Κέρδη σε ποσοστό 0,28% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος στο κλείσιμο ανήλθε στις 100,75 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις 488.006, σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από πιέσεις στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου στον απόηχο της είδησης ότι τα ταμεία CarVal και Caius Capiltal εξετάσουν το ενδεχόμενο να πωλήσουν τα μερίδιά τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

Σε εβδομαδιαία βάση το ΧΑΚ παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,56%, ενώ η απόδοση του μήνα βρίσκεται στο 3,29%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκε μόνο η Εναλλακτική Αγορά, η οποία παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,94%. Αντίθετα ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών κατέγραψε ζημιές 1,26%, τα Ξενοδοχεία 0,84% και η Κύρια Αγορά 0,26%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €258.682 (άνοδος 1,15% – τιμή κλεισίματος €2,64). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €137.599 (πτώση 1,64% – τιμή κλεισίματος €4,20), της Logicom Public με €58.065 (άνοδος 1,91% – τιμή κλεισίματος €3,20), της Demetra Holdings Plc με €18.799 (πτώση 1,27% – τιμή κλεισίματος €1,16) και της A. Tsokkos Hotels με €3.910 (πτώση 1,75% – τιμή κλεισίματος €0,06).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, έξι πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 193.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, τις ακόλουθες αλλαγές στις συνθέσεις των Δεικτών ΧΑΚ:

Ειδικότερα σημειώνεται ότι εξέρχονται οι μετοχές της εταιρείας Unifast Finance & Investments Public Company Ltd, από τις συνθέσεις του Γενικού Δείκτη και του Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς. Οι διαφοροποιήσεις αυτές προκύπτουν βάσει του Κανόνα 4.3.1 των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών ΧΑΚ που αναφέρεται στην περίπτωση αφαίρεσης μετοχής που διαπραγματεύεται με ειδικούς όρους διαπραγμάτευσης.

Οι πιο πάνω αλλαγές τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024.

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοινώνει την επαναφορά των τίτλων της εταιρείας CPI Holdings Public Ltd από την Αγορά Επιτήρησης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενόψει του ότι έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο είχαν μεταταχθεί οι τίτλοι της εταιρείας μετά την έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2023. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.5 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Περαιτέρω σημειώνεται ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στο ημερήσιο δελτίο τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης, λόγω μη τήρησης της συνεχούς υποχρέωσης για ελάχιστη χρηματιστηριακή αξία.

Οι τίτλοι της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά από την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το καμίνι συνεχίζεται – Νέα κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε και για την Παρασκευή η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ακραία μέγιστη θερμοκρασία. Θα ισχύει από τις 12.00 αύριο το μεσημέρι έως και...

Γιατί κάνει τόσο κρύο στα σαλόνια των πλοίων;

Μια κατάσταση, στην οποία λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί! Γεμάτοι ενθουσιασμό και φορώντας τα λιγότερα δυνατά ρούχα, μιας και έξω βιώνουμε την… κόλαση του...

Τατάρ: Υπερβολικές και επικίνδυνες οι δηλώσεις Χριστοδουλίδη

Για "υπερβολικές δηλώσεις" που "ξεπερνούν τα όρια του λαϊκισμού", και "όχι μόνο επηρεάζουν αρνητικά την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά εγκυμονούν και τον κίνδυνο...

Την ανάγκη για συμπεράσματα για Μ.Ανατολή και συλλογική λύση για ηγεσία θεσμών τόνισε ο ΠτΔ

Στην ανάγκη να υπάρξει κατάληξη σε συμπεράσματα για τη Μέση Ανατολή, δεδομένων των εξελίξεων, αλλά και τις «σε εισαγωγικά χωρίς εισαγωγικά προειδοποιήσεις» που έχει...

Πυρκαγιά στον Άγιο Βλάσιο Βοιωτίας – Μήνυμα από το 112

Αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσιος στη Βοιωτία καίγεται από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 που ζητά από τους κατοίκους  στους...

Τρίγωνο Bridgewater: Ποια είναι η καταραμένη τοποθεσία της Αμερικής που είναι γεμάτη μεταφυσική δραστηριότητα;

Υπάρχουν ή τουλάχιστον έχουμε ακούσει για πολλές τρομακτικές – στοιχειωμένες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, ωστόσο στην περίπτωση του Τριγώνου Bridgewater τα πράγματα φαίνονται σοβαρά. Πρόκειται για μια...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!