20.4 C
Nicosia
Τετάρτη 18 Σεπτέμβριος 2024 | 8:59

Αποσύρθηκε επικίνδυνο προϊόν από την κυπριακή αγορά

Μεταξύ δέκα επικίνδυνων προϊόντων που έχουν εντοπιστεί στην ευρωπαϊκή αγορά κατά την εβδομάδα που άρχισε στις 19/08/24, ένα έχει εντοπιστεί στην κυπριακή αγορά από την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή (ΥΠΚ), που έχει προχωρήσει με δέσμευση και απόσυρσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Αναφέροντας πως και άλλα από αυτά τα προϊόντα είναι πιθανόν να βρίσκονται στην αγορά της Κύπρου και να απειλούν άμεσα την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών και κυρίως των παιδιών, η Υπηρεσία ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει εντατικούς ελέγχους στην αγορά για τυχόν εντοπισμό των προϊόντων.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, τα δέκα προϊόντα είναι :

Σετ με μαγνήτες (αποτελείται από μικρές μαγνητικές μπάλες διαφορετικών χρωμάτων, μία κάρτα και μία μικρή μαύρη θήκη) άγνωστης μάρκας, με γραμμοκώδικα F010702000001 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, που περιέχει κίνδυνο τραυματισμού, διάτρησης, λοίμωξης ή απόφραξης, λόγω του ότι το παιχνίδι είναι κατασκευασμένο από μικρά μέρη (μπάλες

Καπέλο αμφίεσης μάρκας FAMILY, μοντέλο 58152, με γραμμοκώδικα 5999117187054 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, που περιέχει κίνδυνο  εγκαυμάτων, λόγω υψηλής ευφλεκτότητας του καπέλου.  Καπέλο αμφίεσης με μαλλιά μάρκας Amscan, μοντέλο AAI-TES-AW21HW060, με γραμμοκώδικα 4895236202283 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, που περιέχει κίνδυνο εγκαυμάτων, λόγω υψηλής ευφλεκτότητας των μαλλιών.

Καπέλο αμφίεσης με μαλλιά μάρκας Amscan, μοντέλο AAI-TES-AW21HW060, με γραμμοκώδικα 4895236202283 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, με κίνδυνο εγκαυμάτων, λόγω υψηλής ευφλεκτότητας των μαλλιών.

Γυάλινα ποτήρια μάρκας IKEA, μοντέλα POKAL / 27 cl., 35 cl., 65 cl. και με άγνωστη χώρα κατασκευής, που περιέχει κίνδυνο τραυματισμού, λόγω του ότι το προϊόν είναι κατασκευασμένο από θερμικά σκληρυμένο γυαλί που μπορεί να μην αντέχει επαρκώς το θερμικό σοκ εάν γρατσουνιστεί, για παράδειγμα με στοίβαξη, καθάρισμα στο πλυντήριο πιάτων ή/και με λειαντικά σφουγγάρια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο του γυαλιού στο πιο αδύναμο σημείο του, προκαλώντας τραυματισμούς.

Παιδικό γιλέκο μαγιό με κάπα και ρυθμιζόμενους ιμάντες ώμου μάρκας Abuytwo, μοντέλο AB4301 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, που περιέχει κίνδυνο  πνιγμού και στραγγαλισμού, λόγω του ότι η κάπα μπορεί να μπλεχτεί κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων ενός παιδιού.

Παιδική μάσκα αμφίεσης καλυμμένη με τεχνητή γούνα μάρκας Tedi, μοντέλο DNP510 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, που περιέχει κίνδυνο  εγκαυμάτων, λόγω υψηλής ευφλεκτότητας της μάσκας.

Παιδικές μάσκες αμφίεσης σε σχήμα ζώων με συνθετική γούνα (σκύλος, λιοντάρι, ποντίκι) μάρκας DETTY, μοντέλο HY93-8, με γραμμοκώδικα 7899858759382 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, που περιέχει κίνδυνο  εγκαυμάτων, λόγω υψηλής ευφλεκτότητας της μάσκας.

Παιδική μάσκα αμφίεσης σε σχήμα λιονταριού με συνθετική γούνα μάρκας FunDrag, μοντέλο 636652, με γραμμοκώδικα 8422017636652 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, που περιέχει κίνδυνο  εγκαυμάτων, λόγω υψηλής ευφλεκτότητας της μάσκας.

Παιδικό βοήθημα κολύμβησης άγνωστης μάρκας, μοντέλο 300540305-673074324, με γραμμοκώδικα 6938641383234 και με άγνωστη χώρα κατασκευής, που περιέχει κίνδυνο  πνιγμού, λόγω υλικής αδυναμίας στο βοήθημα και απουσίας προειδοποιήσεων σχετικά με την ενεργητική επίβλεψη (δεν υπάρχουν καθόλου επιγραφές, προειδοποιήσεις ή σημάνσεις στο προϊόν: CE σήμα, δήλωση συμμόρφωσης ΕΕ, πληροφορία παρεχόμενη από τον κατασκευαστή, βασικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας).

Παιδικό φόρεμα άγνωστης μάρκας (ηλικίας 0-7 ετών) και με χώρα κατασκευής τη Μαδαγασκάρη, που περιέχει κίνδυνο  τραυματισμού από την παρουσία ελευθέρων άκρων (ζώνη) στην περιοχή της μέσης του ενδύματος, των οποίων το μήκος είναι μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Διαμαρτυρία εναντίον του Ερντογάν για την πολιτική του με το Ισραήλ

Κριτική σε βάρος του Ερντογάν ασκούν τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τις πολιτικές απέναντι στο Ισραήλ. «Συνεχίζεται κανονικά το εμπόριο με το Ισραήλ μέσω τρίτων χωρών» αναφέρουν...

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάχ από την Ταϊβάν

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών δήλωσαν στην εφημερίδα New York Times ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κατάφεραν να παγιδεύσουν με μικρές ποσότητες εκρηκτικής...

Παύλος Φύσσας: 11 χρόνια από τη δολοφονία του

Ο Παύλος Φύσσας ήταν έλληνας μουσικός, γνωστός στους κύκλους της ελληνικής χιπ-χοπ (ραπ) σκηνής με το ψευδώνυμο Killah P. Η δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Γιώργο...

Κλειστοί την Τετάρτη οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» – Πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτες. Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η πορεία μνήμης με σημείο εκκίνησης...

Δύο νέες προσθήκες στη σειρά Monster Energy Drink

Η Monster ανακοίνωσε το λανσάρισμα δύο νέων γεύσεων της σειράς Monster Energy Drink στην κυπριακή αγορά. Συγκεκριμένα, η Monster λάνσαρε για πρώτη φορά στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Στο δρόμο για τις κάλπες με «τριπλό κόσκινο» για τις υποψηφιότητες

Σε «εξαιρετικό και φιλικό κλίμα», σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, διεξήχθη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την Τρίτη με θέμα το χρονοδιάγραμμα και τις...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!