31.9 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Ιούλιος 2024 | 19:09

Συνεχίστηκε για τρίτη μέρα η ανοδική πορεία του ΧΑΚ

Μικρά κέρδη, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία, κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 137,04 μονάδες, με κέρδη 0,40%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 είχε κέρδη επίσης 0,40% και έκλεισε στις 83,16 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 242.145 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, σχεδόν όλοι κινήθηκαν ανοδικά με εξαίρεση τον δείκτη των Ξενοδοχείων ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος. Η Κύρια Αγορά είχε κέρδη 0,56%, η Εναλλακτική 0,11% και οι Επενδυτικές 0,67%.

Την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 129.661 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,39 ευρώ – χωρίς μεταβολή), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Δήμητρα Επενδυτικής με όγκο 29.365 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,735 ευρώ – άνοδος 0,68%), της Logicom με όγκο 29.245 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,00 ευρώ – άνοδος 2,04%), της Blue Island με όγκο 19.025 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,80 ευρώ –  πτώση 1,84%) και της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο συναλλαγών 10.462 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,28 ευρώ – άνοδος 0,44%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης 7 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 118.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας Toriase Public Company Ltd, να προχωρήσει με τη διαγραφή των μετοχών της από τη ΝΕΑ Αγορά.

Αναφέρει ότι η διαγραφή των μετοχών της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από τις 29 Ιανουαρίου 2024 και προσθέτει ότι οι τίτλοι της εταιρείας είναι ήδη ανεσταλμένοι από τις 21 Αυγούστου 2023 και θα παραμείνουν μέχρι τη διαγραφή τους.

Επίσης, το ΧΑΚ αναφέρει ότι κατά την ίδια ημερομηνία, οι τίτλοι της εταιρείας θα διαγραφούν και από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Επιπλέον, η Ελληνική Τράπεζα, αναφορικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο για συζητήσεις της Τράπεζας που σχετίζονται με κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία η οποία είναι θυγατρική αλλοδαπού ομίλου, ανακοίνωσε ότι «συχνά διερευνά δυνατότητες διεύρυνσης των εργασιών της στον ασφαλιστικό τομέα, περιλαμβανομένης, εφόσον κριθεί σκόπιμο για τα συμφέροντά της, και της εξαγοράς υφισταμένων ασφαλιστικών επιχειρήσεων».

«Εάν και όταν υπάρξει συγκεκριμένη εξέλιξη για υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχομένου, θα ενημερωθεί κατάλληλα το επενδυτικό κοινό», προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το 1974

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά...

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος στον Μαρμαρά έπιασε φωτιά και βυθίστηκε – Επέβαιναν 110 άτομα – 7 οι τραυματίες (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκεύης (19/7) στην Τουρκία, καθώς τουριστικό σκάφος 20 μέτρων βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Μαρμαρά, αφού πρώτα έπιασε...

Καμίνι η Κύπρος – Σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος – Διπλή προειδοποίηση

Διπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση, «η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να πέσει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου...

Άλλες 4 μέρες υπό κράτηση δυο εκ των συλληφθέντων για την πυραμίδα Metamax

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για...

Έκλεισε λωρίδα αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού λόγω οδικής σύγκρουσης

Λόγω οδικής σύγκρουσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, πριν την έξοδο Κοτσιάτη, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση η δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με ανάρτηση...

Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU) Ltd από Επ. Κεφαλαιαγοράς

Την επιβολή διοικητικού προστίμου €200.000 στην Κυπριακή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ), IC Markets (EU) Ltd ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (EKK). Όπως αναφέρεται σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!