27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 2:50

Στα €14,3 εκατ. οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Ιανουάριο

Συνολικής αξίας €14,3 εκατομμυρίων ήταν οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων που έγιναν παγκύπρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ask Wire, με την ακριβότερη πώληση να αφορά χωράφι και κτίριο στον Ποταμό Γερμασόγειας, στην Λεμεσό, με τιμή €2,97 εκατ. και την δεύτερη ακριβότερη να αφορά οικία στην Κάτω Πάφο, αξίας €2,2 εκατ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ask Wire με τίτλο “Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2024”, η επαρχία Λεμεσού μετρά πέντε συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν η Λάρνακα και η Πάφος με δύο πωλήσεις, έκαστη, και η Λευκωσία με μία.

Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €7,54 εκατ., στη Λάρνακα σε €2,68 εκατ., στην επαρχία Πάφου σε €3,1 εκατ. και στη Λευκωσία σε €990.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τρίτη ακριβότερη πώληση αφορά χωράφι στην Λάρνακα αξίας €1,61 εκατ. και ακολουθούν διαμέρισμα στη Λευκωσία αξίας €990.000 και οικία στην Αμμόχωστο αξίας €845.000.

Όσον αφορά τις 50 μεγαλύτερες πράξεις, δέκα ανά επαρχία, τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ask Wire, αυτές ήταν συνολικής αξίας €34,4 εκατ., εκ των οποίων το 32% της αξίας αυτών των πωλήσεων αναλογεί στα 10 ακίνητα της επαρχίας Λεμεσού.

Αναφέρει ότι η αξία των 10 ακριβότερων ακινήτων που πωλήθηκαν στην επαρχία Πάφου τον Ιανουάριο είναι οριακά πιο ψηλή από αυτή της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ask Wire, η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €11 εκατ., η δεκάδα της Πάφου πωλήθηκε έναντι €7,7 εκατ. και της Λάρνακας έναντι €7,3 εκατ.

Πιο μικρής αξίας (€5,5 εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο στην επαρχία Λευκωσίας, την οποία ακολουθεί η επαρχία Αμμοχώστου με €2,8 εκατ.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τα στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire είπε ότι, «η αγορά ακινήτων υψηλής αξίας κινήθηκε στα ρηχά τον πρώτο μήνα του 2024», προσθέτοντας ότι «ακόμη και στην ακριβότερη δεκάδα Παγκύπρια οι θέσεις 7 μέχρι 10 αφορούν συναλλαγές αξίας κάτω του εκατομμυρίου».

Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα, ο κ. Λοΐζου είπε ότι «αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο «ανταγωνισμός» Λάρνακας και Πάφου σ’ αυτή την κατηγορία ακινήτων και κατά πόσο θα δούμε τη Λευκωσία να ανεβαίνει στην πορεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!