29.8 C
Nicosia
Δευτέρα 22 Ιούλιος 2024 | 23:32

Εβδομαδιαία κέρδη 1,56% για το ΧΑΚ – Την Παρασκευή μικρή άνοδος

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε την βδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 165,61 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,27%.

Κέρδη σε ποσοστό 0,28% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος στο κλείσιμο ανήλθε στις 100,75 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις 488.006, σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από πιέσεις στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου στον απόηχο της είδησης ότι τα ταμεία CarVal και Caius Capiltal εξετάσουν το ενδεχόμενο να πωλήσουν τα μερίδιά τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

Σε εβδομαδιαία βάση το ΧΑΚ παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,56%, ενώ η απόδοση του μήνα βρίσκεται στο 3,29%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκε μόνο η Εναλλακτική Αγορά, η οποία παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,94%. Αντίθετα ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών κατέγραψε ζημιές 1,26%, τα Ξενοδοχεία 0,84% και η Κύρια Αγορά 0,26%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €258.682 (άνοδος 1,15% – τιμή κλεισίματος €2,64). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €137.599 (πτώση 1,64% – τιμή κλεισίματος €4,20), της Logicom Public με €58.065 (άνοδος 1,91% – τιμή κλεισίματος €3,20), της Demetra Holdings Plc με €18.799 (πτώση 1,27% – τιμή κλεισίματος €1,16) και της A. Tsokkos Hotels με €3.910 (πτώση 1,75% – τιμή κλεισίματος €0,06).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, έξι πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 193.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, τις ακόλουθες αλλαγές στις συνθέσεις των Δεικτών ΧΑΚ:

Ειδικότερα σημειώνεται ότι εξέρχονται οι μετοχές της εταιρείας Unifast Finance & Investments Public Company Ltd, από τις συνθέσεις του Γενικού Δείκτη και του Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς. Οι διαφοροποιήσεις αυτές προκύπτουν βάσει του Κανόνα 4.3.1 των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών ΧΑΚ που αναφέρεται στην περίπτωση αφαίρεσης μετοχής που διαπραγματεύεται με ειδικούς όρους διαπραγμάτευσης.

Οι πιο πάνω αλλαγές τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024.

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοινώνει την επαναφορά των τίτλων της εταιρείας CPI Holdings Public Ltd από την Αγορά Επιτήρησης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενόψει του ότι έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο είχαν μεταταχθεί οι τίτλοι της εταιρείας μετά την έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2023. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.5 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Περαιτέρω σημειώνεται ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στο ημερήσιο δελτίο τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης, λόγω μη τήρησης της συνεχούς υποχρέωσης για ελάχιστη χρηματιστηριακή αξία.

Οι τίτλοι της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά από την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Με ενιαία γραμμή τοποθετείται η Αθήνα, λέει ο Π.Μαρινάκης για δηλώσεις Ερντογάν

Οι θέσεις που έχουν εκφραστεί από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Άμυνας αλλά και από τον ίδιο και το σύνολο των μελών...

Απέρριψε έφεση εγγυητών σε δάνειο στη Λαϊκή Τράπεζα το Ανώτατο Δικαστήριο

Με ομόφωνη απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση δύο προσώπων κατά απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, η οποία είχε εκδοθεί εναντίον τους για...

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε τη βδομάδα το Χρηματιστήριο

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε τη βδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει τη Δευτέρα στις 165,62 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,45%. Οριακά μεγαλύτερη άνοδο,...

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ομάδων μας στην Ευρώπη

Tους αντιπάλους τους σε περίπτωση προκρισης στον επόμενο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στις οποίες συμμετέχουν, έμαθαν τη Δευτέρα οι τέσσερις κυπριακές ομάδες (ΑΠΟΕΛ,...

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα σε 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών – Αιτία οι αναθυμιάσεις από πισίνα

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν τα 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών, που φέρεται να επηρεάστηκαν από αναθυμιάσεις λόγω εργασιών που διεξάγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου, στην Γεροσκήπου,...

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά σε Πάχνα και Πραστειό Αυδήμου

Διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση σε σχέση με την πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού Αυδήμου, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παραμένει, αναφέρει σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!