26.8 C
Nicosia
Τρίτη 24 Σεπτέμβριος 2024 | 21:28

Ανακάμπτουν οι μετοχές, μετά τη βουτιά, εν μέσω νευρικότητας των επενδυτών

Ανέκαμψαν την Τρίτη οι μετοχές παγκοσμίως εν μέσω νευρικών συναλλαγών, καθώς η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από το επιθετικό «ξεπούλημα» μετοχών της προηγούμενης ημέρας, επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα, παρόλο που αξιωματούχοι των Κεντρικών Τραπεζών προέβησαν στις αναγκαίες δηλώσεις για να κατευνάσουν τις ανησυχίες.

Η ανάκαμψη του Nikkei κατά 10% στο Τόκιο κατά τη διάρκεια της νύχτας έδωσε μια πρώτη αίσθηση ανακούφισης, μετά τη βουτιά του δείκτη κατά 12,4% τη Δευτέρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από το κραχ της Μαύρης Δευτέρας του 1987.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να κινείται μεταξύ απωλειών 0,4% και κέρδους 1%, ενώ ασταθή παραμένουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριών, πριν το άνοιγμα τους το απόγευμα της Τρίτης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 παρουσιάζουν άνοδο 1%, αφού νωρίτερα είχαν κινηθεί προς το επίπεδο μηδέν, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq σημειώνουν άνοδο 1,2%.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 3% τη Δευτέρα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 3,43%, επεκτείνοντας τις πρόσφατες μεγάλες απώλειες του, καθώς οι φόβοι για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ τρομοκράτησαν τις παγκόσμιες αγορές.

Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων επέστρεψαν στο 3,84%, έχοντας υποχωρήσει σε κάποια στιγμή στο 3,667%.

“Αν ξυπνήσεις το πρωί και ανακαλύψεις ότι η Ιαπωνία έχει πέσει 10 -12%, αυτό θα τρομάξει και τον πιο λογικό άνθρωπο στον κόσμο, οπότε είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι φεύγουν”, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της IG, Chris Beauchamp.

“Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι ο κόσμος παρασύρθηκε λίγο χθες και πάντα φαίνεται πολύ δραματικό εκείνη τη στιγμή”, πρόσθεσε.

“Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε αδυναμία αυτή την εποχή του χρόνου. Το ερώτημα είναι, ήταν αυτό αρκετό για να επαναφέρει τις αγορές ή θα υπάρξουν και άλλα;”, σημείωσε.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προσπάθησαν να καθησυχάσουν τις αγορές, με την Πρόεδρο της Fed στο Σαν Φρανσίσκο Μαίρη Ντέιλι να αναφέρει ότι είναι “εξαιρετικά σημαντικό” να αποτραπεί η διολίσθηση σε ύφεση της αγοράς εργασίας.

Η κ. Ντέιλι είπε ότι «το μυαλό της είναι ανοιχτό» για μείωση των επιτοκίων εφόσον είναι απαραίτητο και ότι η πολιτική πρέπει να είναι προληπτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Ποιοι οι 5 υποψήφιοι

Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίσει στη θέση του Γενικού Ελεγκτή τον γενικό διευθυντή του...

Σωφρόνης Αυγουστή: Έλυσε τη συνεργασία με Καρμιώτισσα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Καρμιώτισσα που ενημέρωσε πως ο Σωφρόνης Αυγουστή αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος πρόσληψης τους από...

Μήνυμα Νετανιάχου: «Ο στρατός θα συνεχίσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός του Ισραήλ θα εξακολουθήσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ οι ανταλλαγές πυρών στα...

Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε στη συνέλευση του ΟΗΕ ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε από τα μέλη του, να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας...

Ξεπέρασε τις 190 μονάδες το ΧΑΚ με υψηλό όγκο συναλλαγών

Με άνοδο ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 190,80 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,55% Ανάλογη...

Κισσόνεργα: Πέντε πρόσωπα τραυματίστηκαν σε τροχαίο

Πέντε πρόσωπα τραυματίστηκαν σε τροχαίο, που συνέβη γύρω στις 15:30 της Τρίτης στην περιοχή της Κισσόνεργας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο συνέβη στην περιοχή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!