15.9 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 3:36

Τα μουσεία της Βιέννης απέκτησαν λογαριασμό Only Fans!

Ούτε τα έργα τέχνης του μουσείου της Βιέννης δε ξέφυγαν από την λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα γυμνά σώματα.

Οι πλατφόρμες του Facebook και του Instagram «κατέβαζαν» πίνακες και γλυπτά των μουσείων της Βιέννης, επειδή κάποια απ’ αυτά απεικόνιζαν γυμνά σώματα ή μέρος γυμνών σωμάτων, με τη δικαιολογία ότι το περιεχόμενό τους είναι ακατάλληλο.

Τα παραδείγματα είναι δυστυχώς πολλά, και δείχνουν ότι ούτε η τέχνη ξεφεύγει από την σεμνοτυφία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Ιούλιο του 2021, ανεστάλη, και στη συνέχεια αποκλείστηκε εντελώς, ο λογαριασμός TikTok του μουσείου Albertina για την προβολή έργων του Ιάπωνα φωτογράφου Nobuyoshi Araki, επειδή κάποια έδειχναν ένα σκοτεινό γυναικείο στήθος.

Το 2018 το Facebook κατέβασε από την σελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας το άγαλμα της Αφροδίτης του Βίλλεντορφ, ηλικίας 25.000 ετών, επειδή έκρινε ότι αποτελεί πορνογραφικό υλικό, ενώ το 2018 οι ρυθμιστικές αρχές των διαφημίσεων στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ αρνήθηκαν να παρουσιάσουν την συλλογή γυμνών του Egon Schiele σε μια τουριστική εκστρατεία της πόλης από το Μουσείο Leopold.

Επειδή όμως η προώθηση των έργων τέχνης μέσω των social media είναι κομβικής σημασίας για τα μουσεία της Βιέννης, οι υπεύθυνοι του οργανισμού τουρισμού της πόλης αποφάσισαν να δημιουργήσουν λογαριασμούς σε μια άλλη πλατφόρμα.

Στην πλατφόρμα Only Fans.

«Είναι σχεδόν αδύνατη η χρήση των γυμνών έργων τέχνης σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό», δήλωσε η Helena Hartlauer, εκπρόσωπος του τουριστικού συμβουλίου της Βιέννης. «Φυσικά μπορεί κάποιος να εργαστεί χωρίς αυτά, αλλά αυτά τα έργα τέχνης είναι ζωτικής σημασίας και σημαντικά για τη Βιέννη. Εάν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα εργαλείο επικοινωνίας τόσο ισχυρό όσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι άδικο και απογοητευτικό. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε το OnlyFans: επιτέλους, έναν τρόπο να δείξουμε αυτές τις δημιουργίες».

Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της τουριστικής κίνησης της Βιέννης, η οποία μειώθηκε τρομερά την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας, οι αρχές αποφάσισαν να δίνουν μια κάρτα μέλους της πόλης ή ένα εισιτήριο εισόδου για τα μουσεία σε όσους γίνουν συνδρομητές στον OnlyFans λογαριασμό των μουσείων της Βιέννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΗΠΑ: Συνελήφθη 24χρονη δασκάλα για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή της τρεις μήνες πριν παντρευτεί

Μια 24χρονη δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ συνελήφθη την Τετάρτη επειδή φέρεται να είχε συνάψει σχέση με τον 11χρονο μαθητή της στην...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαμάς: Αποδέχτηκε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός – Η πλήρης δήλωση Χαμάς (βίντεο)

Με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμντούλ Ραχμάν αλ Θάνι, και τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ, επικοινώνησε στέλεχος της Χαμάς...

Κωνσταντινούπολη: Τζαμί από σήμερα η βυζαντινή μονή της Χώρας – Ερντογάν: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Ως τζαμί αναμένεται να λειτουργήσει από σήμερα ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μετά από απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν,...

Αργίες: Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος – Ποια άλλα τριήμερα έχουμε μέσα στη χρονιά

Πενθήμερο αργιών κατάφεραν να απολαύσουν μέρος των εργαζομένων (όσοι τουλάχιστον δεν εργάζονται Σάββατο), ενώ για κάποιους άλλους ήταν εφικτό το τριήμερο. Και τούτο γιατί Μεγάλη...

Σέρρες: Τη βίαζε από 7 ετών κατήγγειλε 14χρονη τον πατριό της

Τον βιασμό της επί επτά χρόνια από τον πατριό της κατήγγειλε 14χρονη μαζί με τη μητέρα της στην αστυνομία στο Σιδηρόκαστρο. Οι δυο τους σύμφωνα...

ΟΟΣΑ: Αύξηση 62% των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα την τριετία 2021-2023

Στη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν την τελευταία τριετία σε σχέση με την προηγούμενη οι ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ) στην Ελλάδα αναφέρεται  πρόσφατη έκθεση του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!