17.8 C
Nicosia
Κυριακή 5 Μάιος 2024 | 1:23

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από σφαίρες σε πανεπιστημιούπολη της Λουιζιάνας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρά στον χώρο πανεπιστημίου της Λουιζιάνας, ανακοίνωσε η αστυνομία της πολιτείας, μερικές ημέρες μετά από παρόμοιο επεισόδια με επίσης έναν νεκρό στο ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μόνο ένα από τα θύματα της νέας ανταλλαγής πυρών, που εκτυλίχθηκε στη μία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, φοιτά στο Grambling State University, σημείωσε η αστυνομία στη Λουιζιάνα, που έκανε επίσης λόγο για άλλον τραυματία σε σοβαρή κατάσταση.

Το πανεπιστήμιο ανάρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@Grambling1901) ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει πως ο φοιτητής του «δέχεται φροντίδες» για τα τραύματά του, που πάντως «δεν θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο». Διευκρίνισε πως ο άνθρωπος που σκοτώθηκε δεν ήταν εγγεγραμμένος φοιτητής του.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο επεισόδιο μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας στην πανεπιστημιούπολη. Τα δύο περιστατικά πάντως σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως συνδέονται.

Κηρύχθηκε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πανεπιστημιούπολη μέχρι νεοτέρας, τονίζεται στην ανακοίνωση της πρυτανείας, ενώ γνωστοποιείται πως ακυρώνεται ετήσιος αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου που γίνεται παραδοσιακά σε γιορτές και τα μαθήματα σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Απευθυνόμενο στους φοιτητές και στο προσωπικό του, το πανεπιστήμιο κάλεσε τους πάντες να «ενωθούν» και να «παρηγορήσουν ο ένας τον άλλο», καθώς και να μη διασπείρουν φήμες ή ψευδείς ειδήσεις για την έρευνα.

«Η αστυνομία της πολιτείας της Λουιζιάνας ζητεί βοήθεια για να εντοπίσει τον ύποπτο ή τους υπόπτους», ανέφερε από την πλευρά της η ίδια μέσω Facebook. «Κάθε πληροφορία, ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια, μπορεί να είναι πολύτιμη σε αυτή την έρευνα», πρόσθεσε.

Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το όνομα και μια φωτογραφία του βασικού υπόπτου –18χρονου αφροαμερικανού– για το προηγούμενο επεισόδιο με χρήση πυροβόλων όπλων, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το οποίο οι αρχές δεν θεωρούν πως συνδέεται με αυτό του Σαββάτου προς Κυριακή.

Ένας 19χρονος σκοτώθηκε και ένας 16χρονος τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό, την Τετάρτη 13η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος...

Στην Κύπρο το Άγιο Φως με όλες τις τιμές – Όλα έτοιμα για την Ανάσταση

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη...

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, στο Βαθύ. Όπως έγινε γνωστό, τον πατέρα της σκότωσε η 49χρονη κόρη του, μέσα στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!