28.4 C
Nicosia
Παρασκευή 27 Σεπτέμβριος 2024 | 21:16

Αβέρωφ: Εθνικό όραμα η Κύπρος του αύριο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συναίνεση ώστε να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την εκταμίευση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί εθνικό όραμα η Κύπρος του αύριο μέσα από το συγκεκριμένο ταμείο, που δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο περιοδείας του σε έργα που γίνονται στη Λεμεσό, ο κ.Νεοφύτου είπε πως η Κύπρος αποτελεί ένα ανοικτό εργοτάξιο και συνεχάρη την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που στηρίζει έργα υποδομής, αλλά και το Δήμο Λεμεσού για τον στρατηγικό του σχεδιασμό.

«Η Λεμεσός δεν είναι μόνο η βιτρίνα του παραλιακού μετώπου, γιατί βλέπω έργα υποδομής στην καρδιά και στην περιφέρεια της Λεμεσού», είπε και σημείωσε πως ο ίδιος πιστεύει πως πετυχαίνουμε την «καλύτερη Κύπρο με τις σωστές πολιτικές».

Αν εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, με τις επιπτώσεις στην οικονομία και μέσα από τους σωστούς χειρισμούς της Κυβέρνησης, όχι μόνο δεν διακόπηκαν έργα υποδομής αλλά επιταχύνεται η εκτέλεση τους, λαμπρό είναι το μέλλον του τόπου μας, συμπλήρωσε.

Υπέδειξε δε ότι, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης, μπορούμε να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο και γι αυτό ο ΔΗΣΥ είναι υπέρμαχος της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορέσουμε να αντλήσουμε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχοντας μπροστά μας αρκετές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, ο Αβέρωφ Νεοφύτου παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Έφερε δε ως παράδειγμα την οικονομική κρίση του 2013 και το γεγονός ότι, παρά τις διαφωνίες, «βρήκαμε τρόπους μιας ελάχιστης συνεννόησης και βγάλαμε την Κύπρο από τους κινδύνους της οικονομικής κατάρρευσης», όπως και όταν «ο τόπος έβαζε εθνικούς στόχους, όπως την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, πάρα τις ιδεολογικές διαφορές, ξεπεράσαμε μικροκομματικούς σχεδιασμούς και στηρίξαμε όλοι αυτό το όραμα».

Σήμερα, υπογράμμισε, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υπάρχει ένα ακόμη εθνικό όραμα, «την Κύπρο του αύριο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «θα βρούμε τη χρυσή τομή να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις που είναι προαπαιτούμενο, γιατί είναι κρίμα να χάσουμε 4 δις ευρώ για να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο, αν δεν βρούμε τον τρόπο».

Υπέδειξε ακόμη πως, σε αντίθεση με τα σκληρά μέτρα και το μνημόνιο που περάσαμε δύσκολα αλλά τα καταφέραμε, «αυτά τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για τις μεταρρυθμίσεις δεν έχουν κόστος στον απλό πολίτη, αλλά θα έχουν όφελος».

«Γι αυτό βλέπω αυτό το εγχείρημα πολύ πιο εύκολη υπόθεση από όταν είχαμε να διαχειριστούμε μια οικονομική κρίση», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας το θέμα της αναβολής ή όχι των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε τη θέση ότι ο ίδιος είναι πανέτοιμος για κάθε ενδεχόμενο και πως «το καλύτερο είναι να λειτουργήσει και η μεταρρύθμιση και η δημοκρατία».

« Όμως το πιο ουσιαστικό από όλα είναι η μεταρρύθμιση να γίνει για να μην διακινδυνεύσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε και υπογράμμισε πως «είτε εκλογές γίνουν, είτε αναβολή, αυτό έχει ένα όριο, που είναι τα 2,5 χρόνια».

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ έγιναν από το εργοτάξιο του Κέντρου Καινοτομίας που σχεδιάζει να λειτουργήσει ο Δήμος Λεμεσού και για το οποίο συνεχάρη το Δήμο Λεμεσού και τον Δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη.

«Το μέλλον είναι λαμπρό για την Κύπρο γιατί πήραμε τα μηνύματα. Ψηφιακός μετασχηματισμός, Πράσινη Οικονομία, σεβασμός στο περιβάλλον και έμφαση στη Γαλάζια Οικονομία. Αυτοί είναι οι δρόμοι, οι λεωφόροι που σωστά πήραμε ως τόπος και η κατάληξη θα είναι μια πολύ καλύτερη Κύπρος, η Κύπρος του αύριο για τα παιδιά μας», ανέφερε ο κ.Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε ότι συνόδευσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ σε τέσσερα εργοτάξια μεγάλων έργων της Λεμεσού, «που αφορούν την προσπάθεια μας για να κτίσουμε υποδομές στην πόλη, όπως είναι το έργο του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά, όπως είναι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα των 40 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο μας και στη μείζονα Λεμεσό, εργοτάξια που αφορούν θέματα ανάπτυξης των συνοικιών».

Αναφερόμενος στο Κέντρο Καινοτομίας, ο κ.Νικολαΐδης είπε πως αποτελεί μια προσπάθεια του Δήμου να συμβάλει στην υιοθέτηση νεοφυών τεχνολογιών, με επίκεντρο την Γαλάζια Οικονομία και θέματα εμπορικής ναυτιλίας.

«Στοχεύουμε όλοι μας, συλλογικά σαν δημοτικό συμβούλιο, να προωθήσουμε και να συμβάλουμε στο να παραμείνει η πόλη μας μια δυναμική και πρωτοπόρα πόλη, μια πόλη με ισορροπημένη ανάπτυξη, μια πόλη με τις ανάλογες κοινωνικές ευαισθησίες και την ανάλογη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το διαχρονικό ενδιαφέρον του για την πόλη, το οποίο όπως σημείωσε υπήρξε έμπρακτο, αφού «συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση υλοποίησης σημαντικών έργων στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Ισραήλ βομβάρδισε το στρατηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό (βίντεο)

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου, μόλις λίγα...

Maggie Smith: Πέθανε η βραβευμένη ηθοποιός των ταινιών «Χάρι Πότερ»

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία της αναπνοή η αγαπημένη Βρετανίδα ηθοποιός Μάγκι Σμιθ (Maggie Smith), όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (27/9), η οικογένειά...

Κεφαλογιάννη: Αντιμετωπίζω κρίση στον γάμο μου – Κύριο μέλημα τα παιδιά μου

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προχώρησε σε δήλωση, κάνοντας λόγο για κρίση στον γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα. Όπως αναφέρει η ίδια, βιώνει δύσκολες στιγμές...

ΧΑΚ: Μηνιαία κέρδη 5,7% και ο γενικός δείκτης στις 191.02 μονάδες

Κέρδη και στην τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ενώπιον σημαντικών μηνιαίων κερδών της τάξης του 5,7%, μία χρηματιστηριακή...

Συμφωνία Γερμανίας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ -τα οποία και φαίνεται πως επιβεβαιώνει η κυβέρνηση του Βερολίνου- επήλθε συμφωνία Γερμανίας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις...

Η έρευνα για τα τουρκικά μπαξίσια στον δήμαρχο Νέας Υόρκης επεκτείνεται σε 6 χώρες: Ο ρόλος της Turkish Airlines και το τουρκικό προξενείο στο...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τα «μπαξίσια», που έλαβε επί σειρά ετών ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης από αξιωματούχους της Τουρκίας. Οι ομοσπονδιακές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!