18.2 C
Nicosia
Σάββατο 11 Μάιος 2024 | 23:32

Σε καθοριστικό σημείο η πορεία της πανδημίας

«Μαύρο» ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό καταγράφηκε χθες στην χώρα μας με την πορεία του ιού να βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, πράγμα που θα καθορίσει την πορεία των μέτρων στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, οι νεκροί χθες ανήλθαν στους 71, ενώ συνολικά από την έναρξη της πανδημίας ξεπέρασαν τους 1.100- και 109 μόνο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα από τις αρχές Μαρτίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί μόνο 207 θάνατοι συνολικά.

Οι ειδικοί αναμένουν να δουν μια κάμψη στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, ως απόρροια των αυστηρών μέτρων του lockdown, στο τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων αναμένεται να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο για να σημειώσει μείωση, πράγμα που δημιουργεί ανησυχίες για την αντοχή των νοσοκομείων τα οποία δίνουν μάχη επιβίωσης. Οι αντοχές του συστήματος υγείας αποτελούν κρίσιμη παράμετρο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, που τις τελευταίες μέρες αυξάνεται σταθερά, σημείωσε χθες δραματική αύξηση, υποδεικνύοντας την πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 392 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν 1.698 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων 435 στη Θεσσαλονίκη, 405 στην Αττική, 76 στη Λάρισα, 74 στην Πιερία και 69 στην Πέλλα, 25 είναι εισαγόμενες.

Η μείωση που καταγράφηκε στα κρούσματα (2.835 το Σάββατο και 1.698 την Κυριακή) οφείλεται στη μείωση των τεστ που διενεργήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η θετικότητα, ωστόσο, των ημερήσιων κρουσμάτων ως προς τα διενεργηθέντα τεστ παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στο 11,8% την Κυριακή και στο 8,3% το Σάββατο.

Στο μεταξύ ξεκινάει από σήμερα η διαδικτυακή λειτουργία των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, καθώς από σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ανεστάλη η δια ζώσης λειτουργία τους. Για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες, η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει με δύο τρόπους: την εκπαιδευτική τηλεόραση και την σύγχρονη τηλεκπαίδευση, η οποία είναι υποχρεωτική.

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Από σήμερα το πρωί στις 9 π.μ. -πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων- θα προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού.

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα αρχίσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου και είναι υποχρεωτική. Μάλιστα, κατά τα διαδικτυακά μαθήματα η ύλη θα προχωράει κανονικά.

Σήμερα, Δευτέρα, οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Κάθε διδακτική ώρα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30′ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα – Απομάκρυνση αμάχων από Χάρκοβο

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στην ουκρανική επαρχία του Χαρκόβου, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Όλεχ Σινεχούμποφ...

Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεογνού που βρέθηκε στη χωματερή Βραυρώνας

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα του νεογνού, το οποίο εντοπίστηκε  νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή της...

Μύκονος: Ανθρωποκυνηγητό για δολοφονία Πακιστανού-15 προσαγωγές

Εντατικούς ελέγχους στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ένας άνδρας έχασε...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ισραήλ: Πιθανή η χρησιμοποίηση αμερικανικών όπλων κατά αμάχων στη Γάζα

Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατατέθηκε στο Κογκρέσο  πιθανολογεί τη χρησιμοποίηση από τον ισραηλινό στρατό αμερικανικών όπλων παραβιάζοντας το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο στη Λωρίδα...

Η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα έφερε μαγικό Βόρειο Σέλας (βίντεο)

Ενα μαγικό Βόρειο Σέλας είχαν την ευκαιρία να δουν κατά τη διάρκεια της νύκτας εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ και σχεδόν σε ολόκληρο το Ηνωμένο...

Eurovision 2024: Απόψε ο τελικός με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου – Εκτός Τελικού η Ολλανδία

Η ημέρα του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024 έφτασε. Μετά από τις δύο ημιτελικές φάσεις, απόψε σε απευθείας σύνδεση (στις 22:00) από την τηλεόραση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!