24 C
Nicosia
Πέμπτη 3 Οκτώβριος 2024 | 12:24

AL Jazeera: Τρία νέα ηχητικά για την Κύπρο και το βρετανικό ποδόσφαιρο

Τρία ηχητικά έδωσε μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα το δίχτυο AL Jazeera, διάρκειας περίπου μισής ώρας το καθένα. Ουσιαστικά αφορούν σε σκάνδαλο στο βρετανικό ποδόσφαιρο και μαύρο χρήμα που χρησιμοποιήθηκε μέχρι και για απόκτηση ιστορικών ομάδων της χώρας.

Η έρευνα σε αυτό στο ντοκιμαντέρ ήταν και γενεσιουργός αιτία για το The Cyprus Papers Undercover ντοκυμαντέρ του AL Jazeera που αφορά το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Για την ιστορία στα τρία ηχητικά ντοκουμέντα από το πολυαναμενόμενο βίντεο του Al Jazeera, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του σήμερα, οι δημοσιογράφοι, λειτουργώντας υπό κάλυψη παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι ενός Κινέζου εγκληματία με καταδίκες για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, φτάνοντας πολύ κοντά σε συμφωνία για εξαγορά της Derby County. Στο σημείο αυτό γίνεται αναφορά στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα στο τρίτο ηχητικό, μετά το 15 λεπτό εξιστορεί την πορεία ώστε να φτάσουμε στα γνωστά γεγονότα με το ΚΕΠ και τον τρόπο που οδηγήθηκε η ομάδα των υπό κάλυψη δημοσιογράφων στην Κύπρο, με τα γνωστά γεγονότα που είδαμε στο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera με τίτλο The Cyprus Papers Undercover.

Το περιεχόμενο του ντοκυμαντέρ

Κατά την διάρκεια των ερευνών τους συνάντησαν τον Κρίστοφερ Σάμιουελσον, χρηματοοικονομικό σύμβουλο, με εξειδίκευση σε θέματα offshore trusts και συμφωνιών για ποδοσφαιρικές ομάδες.

Το κλειδί τις υπόθεσης είναι πως ο εν λόγο σύμβουλος κατά την δεκαετία του 1990 φέρεται να μετέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ολιγαρχών έξω από τη Ρωσία. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με το Al Jazeera ο Σάμιουελσον είχε υποβληθεί σε έρευνες για ξέπλυμα χρήματος σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Το ντοκυμαντέρ θα προβληθεί μετα τις 19:00 ώρα Κύπρου.

Τα ηχητικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Βουλή συζητά εκσυγχρονισμό του νόμου για πισίνες, χωρίς άδεια 800 από τις 1.200

Τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τη λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών συζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, με τους Βουλευτές να αναφέρονται στην ανάγκη για αποτελεσματικούς ελέγχους και...

Νέες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς από Λίβανο, φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο

Αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες πτήσεις τσάρτερ εντός της ημέρας για να φύγουν από τον Λίβανο Βρετανοί υπήκοοι, σύμφωνα με το Foreign Office, με τον αριθμό των πτήσεων...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!