26.8 C
Nicosia
Τρίτη 30 Απρίλιος 2024 | 20:42

Θεσσαλονίκη: Επίγειες κι εναέριες δυνάμεις στην κατάσβεση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης δασική έκταση στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Αγίου Παύλου, του δήμου Νεάπολης Συκεών.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 66 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, έξι αεροσκάφη (τρία CL, 2 Air Tractor, Beriev-200) και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας η εκκένωση του ξενοδοχείου «Φιλίππειο» που βρίσκεται κοντά στη φωτιά.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

«Είναι θέμα χρόνου» να ελεγχθεί η πυρκαγιά» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. «Έχει πέσει η φλόγα, είμαστε όλοι εδώ, μεγάλες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση πάει καλά. Η φωτιά εκδηλώθηκε μέσα σε μια πολύ δύσβατη χαράδρα όπου δεν υπάρχει πρόσβαση. Είμαστε όλοι ακροβολισμένοι γύρω γύρω με υδροφόρες, μηχανήματα της Περιφέρειας, των δήμων, εθελοντικές ομάδες. Επί τόπου βρίσκονται και οι δασεργάτες από την εταιρεία που έχει βάλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Λογικά, αν τα πράγματα πάνε καλά, κι από τη στιγμή που δεν έχουμε άνεμο, είναι θέμα χρόνου» ανέφερε.

Δυνάμεις των δήμων της πόλης με οχήματα και εθελοντές συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς. «Έχουμε στείλει τα πάντα από πλευράς οχημάτων πυροσβεστικής του δήμου Θεσσαλονίκης και προσπαθούμε το συντομότερο δυνατό να προβούμε στην κατάσβεση. Δεν έχουμε κάποια ένδειξη για το πώς ξεκίνησε η φωτιά» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις που αφορούν την πολιτική προστασία, Βασίλης Μωυσίδης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Νεάπολης- Συκεών Αντώνης Σαουλίδης ανέφερε στο ΑΜΠΕ: «Νομίζω ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα νομίζω ότι έχει τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αέρας, αλλά σχετική άπνοια κάτι που είναι καλό για την εξέλιξη της κατάστασης» πρόσθεσε. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «το δάσος είναι όλων των Θεσσαλονικέων και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα και να διατηρήσουμε το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για τη πόλη μας».

Όπως ανακοίνωσε η τροχαία, διεκόπη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιφερειακή οδό και συγκεκριμένα από τον κόμβο Μουδανίων προς δυτικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας προς ανατολικά.

Την ίδια ώρα, πύρινο μέτωπο έχει εκδηλωθεί και στην Αττική.

Στο μεταξύ, νέα προειδοποίηση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και αύριο, Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τιτανικός: Ρολόι επιβάτη δημοπρατήθηκε στο δεκαπλάσιο της αξίας του

Ένα χρυσό ρολόι τσέπης, το οποίο ανήκε στον πλουσιότερο επιβάτη του Τιτανικού, πουλήθηκε σε δημοπρασία χθες Σάββατο έναντι 1,175 εκατομμυρίων στερλινών (1,37 εκατ. ευρώ),...

Υφυπουργός Έρευνας: Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Εντός του 2024 θα παραδοθούν 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ Νικόδημος Δαμιανού, την Τρίτη σημειώνοντας παράλληλα ότι όσον...

Η ΔΕΟΚ ζητά ενίσχυση συλλογικών διαπραγματεύσεων για διασφάλιση κατώτατων μισθών

Την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για διασφάλιση δίκαιων και επαρκών κατώτατων μισθών για όλους, ζητά η ΔΕΟΚ, η οποία εκφράζει την ετοιμότητα να μπει...

Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Αννα Βίσση

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ορκωμοσία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο όταν απόφοιτη παίρνοντας το πτυχίο της ευχαρίστησε την Άννα Βίσση. «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ο,τι...

Η Σοφία το ρομπότ τα βρήκε… σκούρα στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί να έχει IQ υψηλότερο από του Άλμπερτ Αϊνστάιν, να μιλά 20 γλώσσες –μεταξύ των οποίων και ελληνικά, να έχει δεκάδες εκφράσεις προσώπου, να...

ΠτΔ: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Άμυνας,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!