29.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 12:56

Μελβούρνη: Ανησυχία από τον εντοπισμό της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα

Οι κρατικές αρχές της Αυστραλίας της Βικτώριας δήλωσαν την Παρασκευή ότι εντόπισαν την εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Delta του COVID-19 για πρώτη φορά στο τελευταίο ξέσπασμα στη Μελβούρνη, προκαλώντας ανησυχίες για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Η παραλλαγή Delta, η οποία έχει ταξινομηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μεταξύ των τεσσάρων παραλλαγών COVID-19 που προκαλούν ανησυχία λόγω των στοιχείων ότι εξαπλώνονται πιο εύκολα, πιθανώς προκάλεσε την τελευταία καταστροφική έξαρση στην Ινδία.

«Είναι μια παραλλαγή σημαντικής ανησυχίας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βικτώριας Μπρετ Σάτον σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη. «Το γεγονός ότι είναι μια μετάλλαξη διαφορετική από αυτή άλλων κρουσμάτων σημαίνει ότι δεν σχετίζεται, όσον αφορά τη μετάδοση, με αυτές τις λοιμώξεις».

Ο Σάτον είπε ότι η νέα παραλλαγή δεν είχε συνδεθεί με αλληλουχίες μολύνσεων COVID-19 σε ολόκληρη την Αυστραλία από καραντίνα ξενοδοχείων ή αλλού.

«Ανησυχεί το γεγονός ότι δεν συνδέεται με άλλες υποθέσεις, αλλά ιχνηλατούμε όλες αυτές τις κύριες επαφές των κρουσμάτων… Και εξετάζουμε πού θα μπορούσε να έχει εντοπιστεί» δήλωσε.

Η παραλλαγή Delta εντοπίστηκε σε δύο μέλη μιας οικογένειας που ταξίδεψε στη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία (New South Wales, NSW) πριν από δύο εβδομάδες. Η οικογένεια ενώ πιθανώς μπορούσε να μεταδώσει τον ιό και επισκέφτηκε πολλές δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες στον νότο της πολιτείας.

Η NSW, η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, δεν έχει αναφέρει κρούσματα που αποκτήθηκαν τοπικά σε ένα μήνα.

Η Βικτώρια, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, αγωνίζεται να συγκρατήσει μια έξαρση της νόσου – 64 περιπτώσεις από τις 24 Μαΐου – μετά από περισσότερους από τρεις μήνες χωρίς κρούσματα, θέτοντας αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των ανθρώπων και κλείνοντας μεγάλα τμήματα της οικονομίας της. Η κυβέρνηση έχει συνδέσει όλες τις περιπτώσεις με έναν μόνο ταξιδιώτη.

Η Μελβούρνη βρίσκεται σε μια δεύτερη εβδομάδα σκληρού lockdown αφού παρατάθηκε για άλλη μια εβδομάδα έως τις 10 Ιουνίου, αλλά ορισμένοι περιορισμοί ήρθησαν στην πολιτεία από την Πέμπτη το βράδυ.

Οι αρχές κατηγόρησαν για την επέκταση των δύσκολων περιορισμών στη Μελβούρνη την παραλλαγή Kappa, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, την οποία χαρακτήρισαν ως υπερμεταδοτική, αν και οι νέες λοιμώξεις έχουν παραμείνει μονοψήφιες για οκτώ συνεχόμενες ημέρες.

Τα γρήγορα lockdown, οι περιορισμοί στα περιφερειακά σύνορα και οι αυστηροί κανόνες κοινωνικής απόστασης βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό την Αυστραλία να ελέγξει τα προηγούμενα κύματα του ιού και να διατηρήσει τους αριθμούς COVID-19 σχετικά χαμηλούς σε πάνω από 30.100 περιπτώσεις και 910 θανάτους.

Περίπου το 20% του ενήλικου πληθυσμού της Αυστραλίας έχει λαβει την πρώτη δόση εμβολίου, με περίπου 4,8 εκατομμύρια συνολικές δόσεις να έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου αναχωρεί την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 για τη Νέα Υόρκη έπειτα από πρόσκληση της Σοσιαλιστικής...

Τούρκος Υπουργός Άμυνας: Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο

Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, προσθέτοντας ότι...

ΗΠΑ: Σερίφης στο Κεντάκι πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή ύστερα από καυγά

Σερίφης σε αγροτική περιοχή της πολιτείας Κεντάκι (κεντροανατολικά) τέθηκε υπό κράτηση χθες Πέμπτη, αφού πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές. Ο Σον Στάινς, ο...

Γιατί η Fed «πιέζει» την ΕΚΤ να κάνει νέα μείωση επιτοκίων τον Οκτώβριο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τον Οκτώβριο νέα μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άφησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξή...

Joey: Η Νέα Τραπεζική Εφαρμογή για νέους από την Τράπεζα Κύπρου

To Joey, η νέα τραπεζική εφαρμογή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους ηλικίας 9 έως 17 ετών. Αυτή η πραγματικά ανατρεπτική εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα...

Υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης

Σε δίκη για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με τους βιασμούς της Ζιζέλ, με τις επόμενες εβδομάδες να αποτελούν δοκιμασία για όσους βρίσκονται στη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!