22.9 C
Nicosia
Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2024 | 2:54

Συνεχίζεται η καθοδική τάση των νέων κρουσμάτων στο Βέλγιο, ρεκόρ θανάτων χθες

Συνεχίζεται η καθοδική τάση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Βέλγιο, καθώς μεταξύ 1 και 7 Νοεμβρίου, ο ημερήσιος μέσος όρος μολύνσεων ανέρχεται σε 7.834, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Επιστημονικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Sciensano (όταν χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 8.260). Πρόκειται για μείωση της τάξης του 46%.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι 507.475 ενώ το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν κρούσματα 4.293.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους είναι πλέον 1.361,9 (-11%) σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ το ποσοστό των θετικών τεστ επί του συνόλου των τεστ που διενεργούνται σε επίπεδο επικράτειας συνεχίζει να είναι υψηλό, ήτοι 24,1%, αλλά και αυτό εμφανίζει πτώση (-4,8%).

Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού (Rt) στο Βέλγιο, ο οποίος εμφανίζει συνεχή πτώση από τις 23 Οκτωβρίου και μετά, είναι 0.84. Από τη στιγμή που ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι μικρότερος της μονάδας, η κυκλοφορία του ο ιού στον γενικό πληθυσμό δεν αυξάνεται.

Ο αριθμός των εισαγωγών συνεχίζει, επίσης, να κινείται καθοδικά, με τον ημερήσιο μέσο όρο να είναι στις 535,9 κατά το ως άνω χρονικό διάστημα (-23%). Σήμερα νοσηλεύονται 7.058 (-2%), εκ των οποίων οι 1.470 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 881 διασωληνωμένοι.

Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ καταγράφει πτώση – παρά το γεγονός ότι χτες έγιναν 609 εισαγωγές.

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία της χώρας πήραν χθες 708 άνθρωποι, ενώ από την αρχή της πανδημίας ο αντίστοιχος αριθμός είναι 30.518.

Μέχρι στιγμής η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13.561 ανθρώπους στο Βέλγιο (6.123 θάνατοι στη Φλάνδρα, 5.068 στη Βαλλονία και 2.025 στις Βρυξέλλες).

Κατά μέσο όρο 190 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία εβδομάδα, αριθμός αυξημένος κατά 35% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο. Χθες έχασαν τη ζωή τους 345 άτομα λόγω κορωνοϊού – αριθμός ρεκόρ.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης 5,3 εκ. τεστ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, ενώ ανά ημέρα γίνονται κατά μέσο όρο 38.368 τεστ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: 13 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου την...

ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν θα αναλάβουν ευθύνη για τον δραπέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, ρίχνοντας πυρά σε Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας. Από τα πυρά του ΑΚΕΛ...

Ελλάδα: Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους...

Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου

Γρήγορα εξιχνιάστηκε η δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα, μετά την ομολογία της συζύγου του ότι εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα τα ξημερώματα με μαχαίρι...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:18 το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και...

Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό

Ο ιρανικός αερομεταφορέας Iran Air ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ειδικότερα, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!