23.9 C
Nicosia
Παρασκευή 4 Οκτώβριος 2024 | 12:28

ΚΕΒΕ-ΟΕΒ: Όχι σε μαζικές εκδηλώσεις που διασπείρουν τον ιό

Την έκκληση τους για αναστολή των μαζικών εκδηλώσεων εκφράζουν ΚΕΒΕ και ΟΕΒ σε κοινή ανακοίνωσή τους, ενώ προτρέπουν και το Υπουργείο Υγείας να διευρύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με περισσότερους εμβολιασμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στις πολύ δύσκολες μέρες που περνούμε, όση και εάν είναι η κόπωση που όλοι αισθανόμαστε, οποιεσδήποτε μαζικές συγκεντρώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, σε μια περίοδο που ήδη καταγράφεται αυξημένη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Είναι αδιανόητο οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και μεγάλο μέρος του πληθυσμού να τηρούν με αυστηρότητα τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για έλεγχο της πανδημίας και κάποιοι να τα αγνοούν και να δημιουργούν κινδύνους να καταστραφούν όσα επιτυγχάνουμε, με το πρόσχημα της διασκέδασης, της διαφωνίας ή της διαμαρτυρίας.

Ως εκ των πιο πάνω, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ απευθύνουν έκκληση στους οργανωτές οποιωνδήποτε προγραμματισμένων μαζικών εκδηλώσεων, να τις αναστείλουν αφού σε συνθήκες συνωστισμού οι κίνδυνοι διασποράς είναι αυξημένοι.

Ακόμα ΚΕΒΕ και ΟΕΒ καλούν το Υπουργείο Υγείας να διευρύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με περισσότερους εμβολιασμούς, ώστε να αποτραπεί η διάδοση του ιού.

Τέλος, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ καλούν όλους να τηρούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι ούτε το σύστημα υγείας, αλλά ούτε η οικονομία έχουν πολλές αντοχές. Είναι απαραίτητο να κερδίσουμε το στοίχημα για επιστροφή στην κανονικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κακοκαιρία Cassandra: Ραγδαία αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες καθώς η κακοκαιρία Cassandra θα σαρώσει μετά το μεσημέρι αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία...

Ευχάριστα νέα για τη Μαρινέλλα: «Η κατάστασή της εξελίσσεται ικανοποιητικά»

Aισιοδοξία προκαλεί η νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της αγαπημένης τραγουδίστριας Μαρινέλλας, που νοσηλεύεται για 9η ημέρα στην εντατική του νοσοκομείου Υγεία...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!