26.7 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 18:30

Έφτασε η ώρα να πέσουν οι μάσκες

Αν και βρισκόμαστε κοντά στο Καρναβάλι, φαίνεται ότι σύντομα θ’ αρχίσουν να πέφτουν οι μάσκες. Παρά το ότι λόγω πανδημίας, είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε μάσκες, εντούτοις πλησιάζει η ώρα που κάποιες άλλες μάσκες θα πέσουν.

Στο κυπριακό, ας πούμε, δεν μπορεί να συνεχιστεί η σύγχυση και η θολούρα που παρουσιάζει το πολιτικό σκηνικό. Τα κόμματα και οι Αρχηγοί τους θα πρέπει τώρα να τοποθετηθούν ευθαρσώς και ξεκάθαρα ως προς το τι υποστηρίζουν στο κυπριακό. Η σύγκλιση της άτυπης 5μερούς διάσκεψης για το κυπριακό, θα αναγκάσει όλους να πουν τι δέχονται και τι όχι. Θα αναγκαστούν να τοποθετηθούν για τις αξιώσεις των Τούρκων και την προτεινόμενη λύση.

Μέχρι τώρα που δεν υπήρχαν εξελίξεις, ο καθένας έλεγε ότι ήθελε. Έκαναν πολιτική εκ του ασφαλούς. Τώρα, τα πράγματα πήραν μια άλλη πορεία και τροπή και ο καθένας θα κριθεί στην πράξη και στο «δια ταύτα».

Το κρυφτούλι που παιζόταν για χρόνια τελειώνει. Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα ζητήσει τις θέσεις μας και πρέπει να τις πούμε ξεκάθαρα. Οι Τούρκοι θα προτάξουν τις ακραίες αξιώσεις τους και εμείς οφείλουμε να τοποθετηθούμε. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες των αποφάσεων του και ο λαός θα κρίνει.

Το ίδιο θα γίνει και με το καυτό θέμα των ευθυνών για τις πολιτογραφήσεις και την εμπορία ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Ήδη, η Ερευνητική Επιτροπή που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας ετοιμάζει την πρώτη αξιολόγηση της με την Ενδιάμεση Έκθεση που θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Μαρτίου. Για το θέμα αυτό, που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία, λέχθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Τώρα, που θ’ αρχίσουν να βγαίνουν τα πορίσματα, θα φανεί ποιοι, πότε και πως παραβίαζαν τη νομοθεσία και έπαιρναν εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας παράνομα διαβατήρια σε διεθνείς μαφιόζους.

Οι μάσκες, όμως, αναμένεται να πέσουν και για πολλά άλλα θέματα, όπως είναι η διαφθορά, οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και πολλά άλλα.

Για χρόνια, πίσω από κλειστές πόρτες, φαίνεται ότι γινόντουσαν πολλά και διάφορα τα οποία κρύβονταν κάτω από τη μάσκα του καθωσπρεπισμού μας. Όμως, μετά το σάλο στην Ελλάδα, σειρά πήρε και η Κύπρος, όπου φαίνεται ότι έχουμε παρόμοια περιστατικά.

Κρίνοντας, όλα τα πιο πάνω, διαπιστώνουμε ότι έφτασε η ώρα που θα πέσουν οι μάσκες σε πολλά μέτωπα. Όλοι αυτοί που για χρόνια κρυβόντουσαν, τώρα θα πρέπει να βγουν από το καβούκι της σιωπής και να εκτεθούν στο λαό.

Τώρα θα κριθούν οι πράξεις και παραλείψεις τους για πολλά χρόνια πριν. Θα εμφανιστούν μπροστά στους πολίτες και την κοινωνία, χωρίς τη μάσκα που έκρυβε το πραγματικό πρόσωπο τους.

Δική μας επιθυμία είναι να πέσουν οι μάσκες σε όλα. Να ξεκαθαρίσει το σκηνικό για να ξέρουμε τι κάνουμε και που πάμε. Η εποχή της μάσκας πρέπει να τελειώσει. Η μόνη μάσκα που πρέπει να μείνει είναι αυτή κατά της πανδημίας.

Και αυτή, ελπίζουμε να πέσει γρήγορα για να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα μας…

Ι. Ιωσήφ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!