35.8 C
Nicosia
Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025 | 19:29

Ο Ίλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ίλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού οι μετοχές της Tesla έκαναν βουτιά 8,6% τη Δευτέρα, εξαφανίζοντας 15,2 δισ. δολάρια από την καθαρή αξία του πλούτου του.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση που είδε η Tesla από τον Σεπτέμβριο, η οποία τροφοδοτήθηκε εν μέρει από τα σχόλια του Μασκ το Σαββατοκύριακο ότι οι τιμές του bitcoin και του ether «φαίνονται υψηλές».

Το μήνυμά του – μέσω του αγαπημένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter – ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 1,5 δισ. δολάρια bitcoin στον ισολογισμό της.

Το κρυπτονόμισμα, η αξία του οποίου αυξήθηκε περισσότερο από 400% την τελευταία χρονιά, υποχώρησε για δεύτερη ημέρα την Τρίτη, πέφτοντας κάτω από τα 50.000 δολάρια.

Ο Μασκ έπεσε έτσι στη δεύτερη θέση στο Bloomberg Billionaires Index με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία 183,4 δισ. δολαρίων, από 210 δισ. που είχε τον Ιανουάριο.

Ο ιδρυτής της Amazon. Τζεφ Μπέζος αναδύθηκε ξανά σ την πρώτη θέση παρόλο που η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,7 δισ. δολάρια σε 186,3 δισ. τη Δευτέρα. Στην τρίτη θέση ο Μπιλ Γκέιτς.

Τζεφ Μπέζος και Ίλον Μασκ κάνουν συχνά τράμπα την πρώτη και την δεύτερη θέση από τον Ιανουάριο καθώς η αξία της Tesla κυμαίνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΣΜΟΣΟ Ίλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο