Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

16.8 C
Nicosia
Τρίτη 29 Απριλίου 2025 | 0:19

Ά. Γκερέκου: Η Ελλάδα μπορεί να είναι η χώρα του «ευ ζην»

Τη σταθερή επιδίωξη του ΕΟΤ να δημιουργήσει έναν χώρο αναφοράς για την ελληνική μεσογειακή διατροφή υπογράμμισε η Πρόεδρος του Οργανισμού, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Η οικοτεχνία, η χειροτεχνία, η γαστρονομία είναι γυναικεία υπόθεση – Η διασύνδεσή τους με τον τουρισμό» που διοργανώθηκε χθες (Πέμπτη 18/2) από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Η κα Γκερέκου τόνισε πως η μεσογειακή διατροφή αποτελεί το μεγαλύτερο αναξιοποίητο εθνικό κεφάλαιο της χώρας, καθώς εμπεριέχει «τρεις υπέρτατες αξίες: την ευζωία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη των προορισμών με αναφορά στην πολιτιστική ταυτότητα αλλά και την διαφορετικότητα κάθε τόπου», υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Είναι πλέον πολύ σημαντικό ότι σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την προώθηση νέων λύσεων, που πριν από μερικά χρόνια ακούγονταν εξωπραγματικές, όπως ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους η χώρα του “ευ ζην”».

«Για την προβολή αυτής της Ελλάδας, ο ΕΟΤ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των παραγωγών και των αυθεντικών ελληνικών ποιοτικών τοπικών προϊόντων με τους επισκέπτες μας, δηλαδή ένα σημείο αναφοράς με υψηλή και σταθερή αξία για τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό» σημείωσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, ενώ αναφερόμενη στη σημασία αυτής της διασύνδεσης για τη στοχευμένη τουριστική προώθηση επισήμανε: «Ενισχύουμε τη διαφορετικότητα και έτσι ενδυναμώνουμε το brand name κάθε περιοχής σε όλους τους τομείς, πέρα από τον τουρισμό, με έμφαση στην ποιότητα και στις καλές πρακτικές. Την ευζωία δεν την βλέπουμε μόνον ως διατροφή και προϊόντα, αλλά και ως τον χαρούμενο ελληνικό τρόπο ζωής και σκέψης».

Ολοκληρώνοντας, επανέλαβε πως «βασικό στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια είναι ο συντονισμός και οι συνέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς αποτελεί μεγάλο στοίχημα για όλους εμάς για το πού αλλά και το πώς τα προϊόντα αυτά θα επηρεάσουν τους “πρεσβευτές” μας στο εξωτερικό ως physical evidence, ώστε να μοιραστούν και με άλλους μια ακόμα μοναδική εμπειρία τους που βίωσαν στην Ελλάδα».

Αντικείμενο της ημερίδας, την οποία χαιρέτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, ήταν η ενημέρωση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην παραδοσιακή οικιακή οικονομία σχετικά με το υπάρχον θεσμικό καθεστώς, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και την ενεργή συμβολή της οικιακής οικονομίας στην τοπική ανάπτυξη και την ουσιαστική διασύνδεσή της με τον τουριστικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!