23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 22:18

PEUGEOT e-PARTNER: Σύντομα στην πρίζα

Με δεδομένο ότι πάνω από το 80% των οδηγών επαγγελματικών οχημάτων, διανύουν κατά Μ.Ο. λιγότερα από 200χλμ.τη μέρα, μία ηλεκτροκίνητη έκδοση του PEUGEOT PARTNER ήταν αναμενόμενη –συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι είναι αυξανόμενη η τάση απαγόρευσης πρόσβασης στο κέντρο των ευρωπαϊκών πόλεων, ορισμένες εκ των οποίων επιτρέπουν την κυκλοφορία μόνο των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το segment F1 αντιπροσωπεύει πάνω από 613.000 ετήσιες πωλήσεις οχημάτων το 2019 στην Ευρώπη, και το PEUGEOT PARTNER είναι leader σε αυτή την κατηγορία.

Επιπρόσθετα, το μερίδιό αγοράς του αυξάνεται σταθερά από το 2018 που παρουσιάστηκε. Τα πλεονεκτήματά του παρέμειναν, χωρίς κανέναν συμβιβασμό, τα ίδια. Το e-PARTNER που κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Vigo στην Ισπανία, θα πωλείται στην Ευρώπη από το 2ο εξάμηνο του 2021. Είναι κατασκευασμένο για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες κάθε χρήστη και κάθε τύπου πελάτη: τεχνιτών ( υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι…) ως αξιόπιστος συνεργάτης σε καθημερινή βάση, εταιρειών που προσανατολίζονται στην εικόνα της οικολογικής τους υπευθυνότητας (εταιρείες διανομών κλπ.), Οργανισμών (νοσοκομεία, δημοτικές επιχειρήσεις κλπ.) που αναζητούν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών για τη μεταφορά αγαθών στις εγκαταστάσεις τους.

Κατάλληλο ακόμα για πιο εξειδικευμένες χρήσεις, όπως οι διασκευές από αμαξοποιούς (Ασθενοφόρο, Πυροσβεστικό, Αστυνομικό, Ισοθερμικός θάλαμος κλπ.). Με βάση την αρθρωτή πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform), με δυνατότητα υποδοχής πολλαπλών τύπων κινητήρα, το PEUGEOT e-PARTNER διαθέτει έναν100% ηλεκτρικό κινητήρα με απόδοση 100 kW και μέγιστη ροπή 260 Nm, διαθέσιμη από την εκκίνηση για άμεση απόκριση, χωρίς ίχνος κραδασμών, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων, χωρίς οσμές, και φυσικά, χωρίς καθόλου εκπομπές CO2.

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης (ηλεκτροκινητήρας, μετατροπέας και φορτιστής-μετατροπέας DC/AC) είναι ίδιος με εκείνο του νέου PEUGEOT e-EXPERT. Επιπλέον, ο περιοριστής ταχύτητας έχει προσαρμοστεί ειδικά ώστε να καλύπτει τους περιορισμούς στο φορτίο, που ισχύουν για τη χρήση των επαγγελματικών οχημάτων.

Οι επιδόσεις (με το πρόγραμμα POWER) είναι οι παρακάτω (τιμές σε διαδικασία έγκρισης) : Ανώτατη ταχύτητα 130χλμ/ώρα , επιτάχυνση 0 – 100χλμ/ώρα σε 11,2δλ, ρεπρίζ 80 – 120χλμ/ώρα σε 8,9δλ.

Και οι δύο εκδόσεις μήκους (Standard και Long) διατίθενται με μπαταρία ιόντων λιθίου (18 στοιχείων) με χωρητικότητα 50 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 275χλμ, ανάλογα με την έκδοση, σε οδήγηση βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

Συνδεδεμένο με το κύκλωμα θέρμανσης του χώρου των επιβατών, το σύστημα θερμικού ελέγχου της μπαταρίας, προσφέρει ταχεία φόρτιση, βελτιστοποιημένη αυτονομία, και αυξημένη διάρκεια ζωής.

Το μοντέλο διατίθεται με δύο τύπους ενσωματωμένου φορτιστή, για κάθε χρήση και κάθε λύση φόρτισης των πελατών. Έναν των 7,4 kW για φόρτιση από μονοφασική παροχή στον στάνταρ εξοπλισμό, και έναν προαιρετικό των 11 kW για φόρτιση από τριφασική παροχή.

Η πρίζα σύνδεσης με την παροχή, στο πίσω αριστερό φτερό, δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να φορτιστεί με διάφορους τρόπους : από συμβατική παροχή, από ενισχυμένη παροχή, ή από παροχή τύπου Wall Box, ή ακόμα και από ταχυφορτιστή.

Οι τρόποι φόρτισης για την μπαταρία των 50 kWh είναι ιδιαίτερα εύκολοι και προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της καθημερινότητας. Υπάρχει δυνατότητα για διάφορους τύπους φόρτισης : οικιακή, στο χώρο εργασίας, ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!