11.8 C
Nicosia
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 | 19:09

Σύγκληση σύσκεψης για θέματα Αστυνομίας υπό τον ΠτΔ ζητά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

«Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει ο ίδιος να καλέσει σύσκεψη στο Προεδρικό, όπου θα συζητήσει μαζί με τους εμπλεκόμενους όλα αυτά τα θέματα», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Νίκος Αναστασίου, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συντεχνίας Αστυνομικών «Ισότητα», θέση με την οποία εξέφρασε συμφωνία εκ μέρους της συντεχνίας και ο Αντιπρόεδρός της, Νίκος Λοϊζίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, στη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση τα αιτήματα της συντεχνίας. «Θεωρούμε ότι σε μία περίοδο όπου οργιάζει το οργανωμένο έγκλημα, υπάρχει υψηλή παραβατικότητα, το τελευταίο πράγμα το οποίο χρειαζόμαστε είναι εργασιακές διαφορές. Θεωρούμε ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα», δήλωσε, εκφράζοντας κατανόηση για το αίτημα της συντεχνίας αλλά και των αστυνομικών.

«Έχουμε ενημερωθεί για το αίτημα το οποίο έχει να κάνει με τα επιδόματα στη βάση της επικινδυνότητας του κάθε κλάδου, της Αστυνομίας και εδώ θεωρούμε ότι είναι σωστό και δίκαιο το αίτημα, αν είναι κάτι το οποίο εφαρμόζεται και σε άλλες υπηρεσίες», πρόσθεσε. «Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις επαφές μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πείσουμε ότι χρειάζεται να γίνει μία συζήτηση για να επιλυθούν αυτά τα θέματα», κατέληξε.

Από την πλευρά της συντεχνίας ο Νίκος Λοϊζίδης δήλωσε ότι διαπίστωσε «ξεκάθαρη η ταύτιση απόψεων» με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας.

«Τα αιτήματα των αστυνομικών είναι πάγια, η ασφάλεια εν ώρα καθήκοντος, επικινδυνότητα και η πρόωρη αφυπηρέτηση», είπε, προσθέτοντας ότι προστέθηκε και το ζήτημα που αφορά τις ημεραργίες, σημειώνοντας ότι «ρισκάρεται η σωματική ακεραιότητα αστυνομικών με τη μονομερή απόφαση που έχει πάρει ηγεσία».

«Ταυτιζόμαστε στη σύγκληση σύσκεψης από το προεδρικό», συνέχισε ο κ. Λοϊζίδης, ευχαριστώντας τον κ. Αναστασίου για τη στήριξη στα σώματα ασφαλείας. «Ήρθε επιτέλους η στιγμή για να αντιληφθούν όλοι τις ευθύνες που έχουν και η ΕΔΕΚ αυτή τη στιγμή δείχνει με την τοποθέτησή της ότι είναι υπεύθυνη παράταξη για να μπορέσει να βοηθήσει τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας στον εκσυγχρονισμό αλλά και στα εργασιακά τους δικαιώματα», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣύγκληση σύσκεψης για θέματα Αστυνομίας υπό τον ΠτΔ ζητά ο Πρόεδρος της...