12.8 C
Nicosia
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026 | 20:02

Το Ισραήλ ανέκτησε τη σορό του τελευταίου ομήρου στη Γάζα – Νετανιάχου: «Ο Ράνι είναι ήρωας» για τη χώρα

Το Ισραήλ ανέκτησε τα λείψανα του τελευταίου ομήρου που κρατούνταν στη Γάζα, δήλωσε ο στρατός τη Δευτέρα, εκπληρώνοντας μια βασική προϋπόθεση της αρχικής φάσης του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Τα λείψανα του αστυνομικού Ραν Γκβίλι έχουν ταυτοποιηθεί και θα επιστραφούν για ταφή, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Άνοιξε ξανά το πέρασμα της Ράφα

Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα ανοίξει ξανά το συνοριακό πέρασμα Ράφα της Γάζας με την Αίγυπτο, την κύρια πύλη του θύλακα προς τον κόσμο, μόλις επιστραφούν τα λείψανα του Γκβίλι ή ολοκληρωθεί η επιχείρηση αναζήτησης της σορού του.

Ο Γκβίλι κρατούνταν στη Γάζα από τότε που σκοτώθηκε στο Κιμπούτς Αλουμίμ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η Χαμάς και το Ισραήλ συμφώνησαν σε εκεχειρία τον Οκτώβριο υπό την πίεση των περιφερειακών δυνάμεων και του Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ένα πρώτο βήμα προς μια «ισχυρή, διαρκή και αιώνια ειρήνη».

Νετανιάχου: Η επιστροφή της σορού είναι «εξαιρετικό επίτευγμα» για το Ισραήλ

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης από την Κνεσέτ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι η επιστροφή της σορού του λοχία Ραν Γκβίλι «είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα για το Ισραήλ».

«Υποσχεθήκαμε, και υποσχέθηκα, να φέρουμε τους πάντες πίσω, και τους φέραμε όλους πίσω», λέει, «μέχρι τον τελευταίο».

«Ο Ράνι είναι ήρωας του Ισραήλ. Μπήκε πρώτος, βγήκε τελευταίος. Επέστρεψε», είπε ο Νετανιάχου.

Πηγή: Reuters, Times of Israel 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤο Ισραήλ ανέκτησε τη σορό του τελευταίου ομήρου στη Γάζα – Νετανιάχου:...