6.8 C
Nicosia
Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026 | 21:37

Συναντήσεις Κόμπου για το θέμα της Γάζας

Τη συμβολή της Κύπρου στις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της Γάζας συζήτησε το Σάββατο στο Άμπου Ντάμπι ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, με τον Νικολάι Μλαντένοφ, Ύπατο Εκπρόσωπο για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ειρήνης του Προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Κόμπου στο Χ.

Ο Υπουργός είχε επίσης συνάντηση με την Υπουργό Ευρώπης των ΗΑΕ, Λάνα Νουσεϊμπέ.

Ο κ. Κόμπος αναφέρει ότι είχε μια «επίκαιρη» συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Νικολάι Μλαντένοφ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τη Γάζα και Ύπατο Εκπρόσωπο για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ειρήνης του Προέδρου των ΗΠΑ.

Σημειώνει ότι είχαν μια «χρήσιμη συζήτηση» με επίκεντρο την ενεργό συμβολή της Κύπρου στις προσπάθειες σταθεροποίησης της Γάζας, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 2803 και ιδίως στους τομείς της ανθρωπιστικής βοήθειας, της ασφάλειας και της ανοικοδόμησης.

Σχετικά με τη συνάντησή του με την Υπουργό Ευρώπης των ΗΑΕ, Λάνα Νουσεϊμπέ, ο κ. Κόμπος αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του, ότι έγινε μια «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» σχετικά με βασικές πτυχές των σχετικών διμερών και διεθνών υποθέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣυναντήσεις Κόμπου για το θέμα της Γάζας