Βίντεο από την χθεσινή επίθεση στο δεξαμενόπλοιο «Delta Harmony» της διαχειρίστριας εταιρείας Delta Tankers, συμφερόντων Διαμαντή Διαμαντίδη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Footage of a Ukrainian attack drone slamming into the oil tanker Delta Harmony in the Black Sea.
The tanker was headed to load oil off the Russian coast, and no crew were injured. Yesterday’s strikes reportedly more than doubled insurance costs for tankers in the Black Sea. pic.twitter.com/8ykYPRJKEP
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) January 14, 2026
To βίντεο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε από χθες δημοσιεύσει το Reuters, ότι από το πλήγμα ξέσπασε πυρκαγιά που κατασβέστηκε, πάντως, άμεσα.
Στο πλήρωμα του τάνκερ υπήρχαν και δύο Έλληνες (ο α’ μηχανικός και ο υποπλοίαρχος) που απο χθες έχει γίνει γνωστό ότι είναι καλά στην υγεία τους.
Σημειωτέον ότι σε σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι η επίθεση σε ένα άλλο από o τα πετρελαιοφόρα που επλήγησαν χθες στη Μαύρη Θάλασσα, και συγκεκριμένα το Matilda, πραγματοποιήθηκε από δύο ουκρανικά UAV περίπου 100 χλμ. από την πόλη Ανάπα στην περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας.



