Ενδεχόμενη παραβίαση της κυριαρχίας της Γροιλανδίας θα είχε ως αποτέλεσμα «άνευ προηγουμένου, αλυσιδωτές συνέπειες», προειδοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αναφερόμενος στις ρητές απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για την ανάληψη του ελέγχου της Γροιλανδίας.
«Η Γαλλία παρακολουθεί την κατάσταση με πολύ μεγάλη προσοχή και θα ενεργήσει σε πλήρη αλληλεγγύη προς την Δανία και την κυριαρχία της», πρόσθεσε.
«Δεν υποτιμούμε τις δηλώσεις για την Γροιλανδία», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης Μοντ Μπρεζόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης ο κ. Μακρόν σε συνέχεια των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε πρόσφατα με την Πρωθυπουργό της Δανίας, καθώς επίσης και με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Βρετανίας.



