25.8 C
Nicosia
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 | 13:38

Ζελένσκι: Το Κίεβο συνεργάζεται με ΗΠΑ και άλλους εταίρους για προτάσεις ειρήνης

Η Ουκρανία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για προτάσεις ειρήνευσης, δήλωσε ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη Δευτέρα, τη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών στην Ελβετία, αφότου η Ουάσινγκτον πρότεινε ένα σχέδιο που ζητούσε παραχωρήσεις από το Κίεβο.

«Όλοι συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με εταίρους, ειδικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να αναζητήσουμε συμβιβασμούς που θα μας ενισχύσουν αλλά δεν θα μας αποδυναμώσουν», δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω βιντεοκλήσης από τη Σουηδία, όπου συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής χωρών που επιδιώκουν την αποχώρηση της Ρωσίας από την κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία.

Την Κυριακή, η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σε κοινή δήλωση ότι συνέταξαν ένα «βελτιωμένο πλαίσιο ειρήνης» μετά από συνομιλίες στη Γενεύη, αν και δεν παρείχαν λεπτομέρειες.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι η απόφαση για τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι κρίσιμη.

«Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή», είπε.

«Υπάρχει πολύς θόρυβος στα μέσα ενημέρωσης, και όλη η πολιτική πίεση, και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για τις αποφάσεις που θα ληφθούν», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΖελένσκι: Το Κίεβο συνεργάζεται με ΗΠΑ και άλλους εταίρους για προτάσεις ειρήνης