23.8 C
Nicosia
Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025 | 16:15

Μικρή ετήσια αύξηση στην απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Οκτώβριο

Η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2025 ανήλθε στα 54.976 άτομα, σημειώνοντας μικρή αύξηση κατά 92 άτομα (0,2%) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024.

Ανακοίνωση από την Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η απασχόληση στη Δημόσια Υπηρεσία και στις Δυνάμεις Ασφαλείας μειώθηκε κατά 1,0% και 1,2% αντίστοιχα, ενώ στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία αυξήθηκε κατά 2,7%.

Στο σύνολο της Κυβέρνησης, η μεγαλύτερη αύξηση (2,5%) παρατηρείται στους Εργοδοτούμενους Ορισμένου Χρόνου (ΕΟΧ) σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2024 και η μεγαλύτερη μείωση (-1,2%) παρατηρείται στο Ωρομίσθιο Προσωπικό.

Στις επί μέρους κατηγορίες προσωπικού ανά Υπηρεσία, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρουσιάζεται στους Εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (19,7%) και η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση στους EOX των Δυνάμεων Ασφαλείας (-71,8%).

Σημειώνεται ότι η μεγάλη μείωση που παρατηρείται στους ΕΟΧ των Δυνάμεων Ασφαλείας (-71,8%) οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ολοκλήρωση και μη επέκταση συγκεκριμένων συμβάσεων ορισμένου χρόνου κατά τον Ιούλιο 2025.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2025 ο μέσος όρος της συνολικής απασχόλησης στην Κυβέρνηση αυξήθηκε κατά 0,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣΜικρή ετήσια αύξηση στην απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Οκτώβριο