24.8 C
Nicosia
Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025 | 12:34

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 1-1: Δεν ικανοποίησε κανένα η ισοπαλία

Η πιο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή της σεζόν άφησε τον ΑΠΟΕΛ με έναν βαθμό και την αίσθηση πως θα μπορούσε να πάρει περισσότερα. Το 1-1 στην «Αρένα» έβαλε τέλος στο απόλυτο των γαλαζοκιτρίνων εκτός Λευκωσίας, έπειτα από τέσσερις νίκες σε ισάριθμες εξορμήσεις (ΕΝΥ, ΕΝΠ, Ακρίτας, Ομόνοια Αραδίππου).

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία παρουσίασε πειστικό πρόσωπο. Κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, πίεσε ψηλά και δημιούργησε συνθήκες για να ισχυροποιήσει το προβάδισμά της προτού το ματς πάρει «φωτιά». Το γκολ του Σωτηρίου και το δοκάρι του Κόρμπου λίγο πριν την ανάπαυλα θα μπορούσαν να είχαν μετατρέψει το βράδυ σε θρίαμβο.

Όμως, η χαμένη ευκαιρία να «χτιστεί» πάνω στην ανωτερότητα του πρώτου μέρους κόστισε. Με την έναρξη της επανάληψης, η ΑΕΚ βρήκε χώρο, ισοφάρισε και απέκτησε ψυχολογία, σε ένα γήπεδο όπου κάθε λάθος τιμωρείται. Η συνέχεια βρήκε τον ΑΠΟΕΛ σε συνθήκη άμυνας για να κρατήσει τον βαθμό, δείχνοντας χαρακτήρα σε ένα βράδυ που πήρε από ελάχιστα έως καθόλου από τον πάγκο του.

Η πρώτη απώλεια βαθμών εκτός έδρας δεν αλλάζει τη γενική εικόνα. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα μπορεί να σταθεί με συνέπεια και σε συνθήκες πίεσης. Το Σάββατο απέναντι στον Εθνικό στο ΓΣΠ, ζητούμενο θα είναι η επιστροφή στις νίκες, όπως έπραξε τις προηγούμενες δύο φορές που είχε απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 1-1: Δεν ικανοποίησε κανένα η ισοπαλία