27.8 C
Nicosia
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 | 16:49

Πέταξαν αυγά στον Βορίδη σε εστιατόριο στο Ηράκλειο – Δεν με εκπλήσσουν, ούτε με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές τους απαντά

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης στα όσα συνέβησαν χθες σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν περίπου 25 άτομα με κουκούλες και κράνη άρχισαν να του πετούν αβγά, να τον βρίζουν και να λένε συνθήματα εναντίον του.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βορίδης κάνει λόγο για «χουλιγκάνους της ακροαριστεράς», που του επιτέθηκαν «απρόκλητα» στο εστιατόριο.

«Εγώ τους ξέρω και δεν με εκπλήσσουν ούτε με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές τους! Έχω ζήσει έτσι μια ολόκληρη ζωή. Αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε την οικογένειά μου (ήταν και η 12χρονη κόρη μου εκεί), ούτε τα παιδιά των οικογενειών που συνέτρωγαν στο εστιατόριο, χωρίς καν να είναι στην παρέα μας», τόνισε για να καταλήξει: «Δυστυχώς, έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να ξεριζώσουμε την ακροαριστερή βία».

Αναλυτικά η δήλωση του Μάκη Βορίδη:

Χουλιγκάνοι της ακροαριστεράς μου επιτέθηκαν χθες απρόκλητα σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρίσκομαι σε ιδιωτική επίσκεψη.

Εγώ τους ξέρω και δεν με εκπλήσσουν ούτε με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές τους! Έχω ζήσει έτσι μια ολόκληρη ζωή. Αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε την οικογένειά μου (ήταν και η 12χρονη κόρη μου εκεί), ούτε τα παιδιά των οικογενειών που συνέτρωγαν στο εστιατόριο, χωρίς καν να είναι στην παρέα μας.

Δυστυχώς, έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να ξεριζώσουμε την ακροαριστερή βία.

Παύλος Μαρινάκης: Εκπροσωπούν τη χειρότεροι μορφή φασισμού

Την καταδίκη του για την επίθεση που δέχθηκε ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Παύλος Μαρινάκης.

«Με κάθε ευκαιρία, οι «γνωστοί – άγνωστοι» επιβεβαιώνουν γιατί εκπροσωπούν τη χειρότερη μορφή φασισμού», τονίζει, σημειώνοντας ότι δεν σεβάστηκαν ούτε την οικογένεια του κ. Βορίδη.

«Δεν μας φοβίζουν, αλλά, αντιθέτως, μας κάνουν πιο δυνατούς», διαμήνυσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη

Με κάθε ευκαιρία, οι «γνωστοί – άγνωστοι» επιβεβαιώνουν γιατί εκπροσωπούν τη χειρότερη μορφή φασισμού.

Χθες, στο Ηράκλειο Κρήτης, επιτέθηκαν στον Μάκη Βορίδη, χωρίς να σεβαστούν ούτε την οικογένειά του. Άγνωστη λέξη, άλλωστε, για όλους αυτούς ο σεβασμός.

Δεν μας φοβίζουν, αλλά, αντιθέτως, μας κάνουν πιο δυνατούς.

Γιώργος Μυλωνάκης:  Απέδειξαν ότι δεν σέβονται καμία αξία της ζωής

«Οι “γνωστοί – άγνωστοι” με τις κουκούλες απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι δεν σέβονται καμία αξία της ζωής», τόνισε σε ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης.

«Δεν φοβίζουν όμως κανένα. Αντίθετα μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να μη γυρίσουμε πίσω στην εποχή της πάνω και κάτω πλατείας, όταν οι ίδιοι προσπάθησαν να γεμίσουν με μίσος και τοξικότητα την ελληνική κοινωνία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Μυλωνάκη

Οι «γνωστοί – άγνωστοι» με τις κουκούλες απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι δεν σέβονται καμία αξία της ζωής.

Χθες το βράδυ επιτέθηκαν στον
@MakisVoridis
στο Ηράκλειο της Κρήτης που δειπνούσε με την οικογένεια του.

Δεν φοβίζουν όμως κανένα.

Αντίθετα μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να μη γυρίσουμε πίσω στην εποχή της πάνω και κάτω πλατείας, όταν οι ίδιοι προσπάθησαν να γεμίσουν με μίσος και τοξικότητα την ελληνική κοινωνία.

«Δεν μας φοβίζουν, δεν μας πτοούν» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης.

«Δειλοί και άθλιοι. Δηλαδή απλά ακροαριστεροί. Δε μας φοβίζουν, δεν μας πτοούν», έγραψε.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο πρώην υπουργός, με την οικογένειά του και φίλους του πήγαν για φαγητό σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Έξω από το μαγαζί μαζεύτηκαν 25 άτομα με κουκούλες και κράνη και άρχισαν να του πετούν αβγά, να τον βρίζουν και να λένε συνθήματα εναντίον του.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι ταραξίες προκάλεσαν υλικές ζημιές στο μαγαζί. Η οικογένεια και η παρέα του κ. Βορίδη φυγαδεύτηκαν από το σημείο με τη συνδρομή της αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠέταξαν αυγά στον Βορίδη σε εστιατόριο στο Ηράκλειο - Δεν με εκπλήσσουν,...