Η Βουλγάρα μάντισσα Μπάμπα Βάνγκα και ο Γάλλος αστρολόγος του 16ου αιώνα Νοστράδαμος φαίνεται να συμφωνούν σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική πρόβλεψη για το 2025, η οποία όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί και ας ελπίσουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.
Η Μπάμπα Βάνγκα, γνωστή για ορισμένες ακριβείς προβλέψεις όπως τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και την πανδημία COVID-19, είχε προβλέψει ότι φέτος θα ξεσπούσε πόλεμος στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας την αρχή της «πτώσης της ανθρωπότητας».
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, η Ρωσία θα αποκτούσε σημαντική επιρροή, ενώ η Ευρώπη θα αντιμετώπιζε σοβαρές καταστροφές.
Παράλληλα, ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει αύξηση των συγκρούσεων στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες συγκρούσεις γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Ο πόλεμος στην Ουρανία και η Πολωνία»
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, όπως η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και οι αμυντικές ενέργειες χωρών του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία που κατέρριψε ρωσικά drones, έχουν προσδώσει στους παρατηρητές μια αίσθηση ότι οι προβλέψεις τους δεν είναι εντελώς μακριά από την πραγματικότητα.
Η Πολωνία προειδοποίησε ότι η κατάσταση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των πολιτών της και ενεργοποίησε μέτρα συμβουλευτικού χαρακτήρα μέσω του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, παρότι οι προφητείες πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη, η ομοιότητα στις προβλέψεις δύο ιστορικών προσωπικοτήτων προκαλεί ανησυχία σε πολλούς πολίτες και παρατηρητές της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.
Πηγή: gazzetta.gr