29.8 C
Nicosia
Τρίτη 30 Απρίλιος 2024 | 14:54

Η Αστυνομία εντόπισε φωτογραφικές μηχανές και άλλα κλαπέντα αντικείμενα στην κατοχή 31χρονου

Μέρος της κλαπείσας περιουσίας και των ανευρεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη του φωτογραφείου επί της οδού Μακαρίου, μετά και την σύλληψη του δεύτερου υπόπτου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν μετά από έρευνα που έγινε στην κατοικία του δεύτερου προσώπου 31 ετών που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της διάρρηξης και κλοπής που διεπράχθη στο φωτογραφείο μεταξύ των ημερομηνιών 9- 12 Ιανουαρίου που βρίσκεται επί της οδού Μακαρίου στην Πάφο.

Εκτός από τα είδη φωτογραφείου στην οικία του 31χρονου εντοπίστηκε και άλλη κλαπείσα περιουσία για την οποία αναμένεται εντός της ημέρας να κληθούν οι παραπονούμενοι και να τα αναγνωρίσουν από διάφορες υποθέσεις. Συνεχίζουμε, είπε ο κ. Ιωάννου “τις εξετάσεις, προκειμένου να εξετάσουμε και τα υπόλοιπα αντικείμενα σε ποιους ανήκουν, προκειμένου να ταυτιστούν με πρόσφατες διαρρήξεις και κλοπές”.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου υπολογίζεται πως αρκετά από τα αντικείμενα που ανευρέθηκαν ανήκουν σε δυο κοσμηματοπωλεία επί της οδού Μακαρίου.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση της διάρρηξης και κλοπής του φωτογραφείου αρχικά συνελήφθη 30χρονος ο οποίος τελεί υπό πενθήμερη κράτηση και κατονόμασε ως συνεργό του τον 31χρονο.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Ιωάννου ανέφερε πως παρατηρείται σχετική αύξηση των διαρρήξεων και κλοπών από εμπορευματοκιβώτια που περιέχουν οικοδομικά εργαλεία και διάφορες μηχανές. Για τέτοιου είδους υποθέσεις, συνέχισε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δύο σπειρών, που τελούν υπό κράτηση. Στο πλαίσιο μάλιστα των ερευνών εξιχνιάστηκαν διάφορες διαρρήξεις και κλοπές που διεπράχθησαν πρόσφατα.

Ωστόσο, σημείωσε, η προσπάθεια συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εγκληματικών προσώπων που επιδίδονται στα αδικήματα κατά περιουσίας.

Ενώ, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε αρκετές κλοπές αυτοκινήτων, αυτές έχουν εκμηδενιστεί μετά και την σύλληψη σπείρας, όμως οι προσπάθειες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δραστών σε διαρρήξεις και κλοπές.

Τέλος ο κ. Ιωάννου απηύθυνε έκκληση στο κοινό να συνδράμει στο έργο της Αστυνομίας παρέχοντας οποιεσδήποτε υποβοηθητικές πληροφορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση για τον Κάρολο μετά την ανακοίνωση περί καρκίνου

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο των καθηκόντων του μετά από την ανακοίνωση περί διάγνωσης καρκίνου στις αρχές Φεβρουαρίου πραγματοποίησε το πρωί ο βασιλιάς...

Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον μήνα Μάρτιο 2024 έφτασε στις 121,5 μονάδες (βάση 2021=100), σημειώνοντας ετήσια μείωση 3,9%, καταγράφοντας την ένατη...

Τέμπη: Μήνυση ονομαστικά κατά Μητσοτάκη και πολιτικών καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων

Συμπληρωματική μήνυση ονομαστικά και κατά προσώπων της πολιτικής ηγεσίας αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας, οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ,  η συμπληρωματική...

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: Το κράτος δεν εκβιάζεται

Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την Τρίτη προσθέτοντας ότι προσπαθούμε να βρούμε λύση για το θέμα...

Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το α’ τρίμηνο, σταθερός ο πληθωρισμός στο 2,4%

Εκτός ύφεσης βγήκε η οικονομία της Ευρωζώνης καταγράφοντας μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ ο πληθωρισμός τέθηκε υπό έλεγχο,...

Απαντά στην κριτική για την σύγκρουση Γενικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ – «Ναι έκανα ναι κινήσεις»

Ο κόσμος αναμένει από όλους μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι τείνει χέρι συνεργασίας προς...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!