25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025 | 1:10

Άλμα: Να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της πρόληψης-διαχείρισης της πυρκαγιάς

Αν δεν ερευνηθούν όλες οι πτυχές της πρόληψης και διαχείρισης της φονικής πυρκαγιάς της ορεινής Λεμεσού, όχι μόνο δεν θα μάθουμε την αλήθεια, “αλλά θα επιτρέπουμε σε απαράδεκτες κρατικές πρακτικές να διαιωνίζονται και να θέτουν ξανά και ξανά σε θανάσιμο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, το οικοσύστημα, όλα όσα συνθέτουν τόπο μας”, αναφέρει σε ανακοίνωση το ‘Αλμα.

Χαρακτηρίζει εξωφρενικό το γεγονός ότι “παρόλο που μετά από σωρεία σκανδαλωδών διαδικασιών του Τμήματος Δασών σε διαγωνισμούς εξασφάλισης πτητικών μέσων, η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στο Γενικό Λογιστήριο, λόγω εξειδίκευσής του στις δημόσιες συμβάσεις, η εικόνα παραμένει η ίδια, όπως τούτο συνάγεται από τη δικαστική απόφαση”.

Με αφορμή απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που έκανε δεκτή προσφυγή της εταιρείας Air Taurus κατά της απόφασης του Γενικού Λογιστηρίου να αναθέσει στην εταιρεία Heli Company τη μίσθωση τεσσάρων ελικοπτέρων, το ‘Αλμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “ο Γενικός Λογιστής, χωρίς να διαβιβάσει το θέμα στο αρμόδιο Συμβούλιο Προσφορών ως όφειλε, από μόνος του έστειλε επιστολή στην Νομική Υπηρεσία από την οποία ζήτησε, όταν εμφανιστεί στο δικαστήριο, να μην υποστηρίξει τη νομιμότητα της κατακύρωσης και έτσι, η απόφαση κατακύρωσης στην Air Taurus ακυρώθηκε από το δικαστήριο”.

Αναφέρει εξάλλου ότι “χωρίς καμία διαδικασία προσφορών, ούτε καν μεταξύ των δύο επικρατέστερων στον διαγωνισμό, το Γενικό Λογιστήριο, περιφρονώντας την εκκρεμή ενώπιον του δικαστηρίου διαδικασία, ανέθεσε απευθείας στην Heli σύμβαση για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο για 4 ελικόπτερα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΆλμα: Να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της πρόληψης-διαχείρισης της πυρκαγιάς