33.8 C
Nicosia
Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 | 19:44

Δορυφόροι θα σαρώνουν τη Γη κάθε 20 λεπτά για να εντοπίζουν πυρκαγιές

Μια σειρά από δορυφόρους θα σαρώνει ολόκληρη τη Γη κάθε 20 λεπτά για να εντοπίζει πυρκαγιές.

Πρόκειται, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, για τον πρώτο αστερισμό δορυφόρων που έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση και ανίχνευση πυρκαγιών σε όλο τον κόσμο που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2030.

Πριν από τρεις μήνες εκτοξεύθηκε ο δορυφόρος FireSat Protoflight από την διαστημική εταιρεία Muon Space και τώρα κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες. Σημειώνεται ότι ο FireSat είναι ο πρώτος από έναν προτεινόμενο αστερισμό περισσότερων από 50 δορυφόρων που η Muon Space φιλοδοξεί να εκτοξεύσει και να χρησιμοποιήσει για την παρακολούθηση και ανίχνευση πυρκαγιών.

Οι πρώτες εικόνες λήφθησαν από χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη. Ο δορυφόρος χρησιμοποίησε ένα όργανο πολλαπλών ζωνών υπέρυθρης ακτινοβολίας για να σαρώσει περιοχές με θερμικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν πυρκαγιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔορυφόροι θα σαρώνουν τη Γη κάθε 20 λεπτά για να εντοπίζουν πυρκαγιές