29.8 C
Nicosia
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025 | 21:46

Μαίνεται η φωτιά στην Παλαιά Φώκαια, κάηκαν σπίτια – Εκκενώσεις, απεγκλωβισμοί, σε ετοιμότητα και το λιμενικό

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά, που ξέσπασε στην περιοχή Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας στην Αττική. Κάηκαν σπίτια και η πυροσβεστική μαζί με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προέβη σε απεγκλωβισμούς δεκάδων κατοίκων, αλλά και απομάκρυνση τουριστών από παραλία.

Έχουν σταλεί 3 μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις των οικισμών Θυμάρι, Καταφύγι, Χάρακας και Τριανταφυλλιά. Ο κόσμος καλείται να φεύγει προς Αθήνα και όχι προς Σούνιο.

90 πυροσβέστες με επίγεια μέσα, αλλά και 13 εναέρια μέσα (8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα) δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους. Εικόνες μεγάλες καταστροφής.

Ειδικότερα, οι εξελίξεις έχουν ως εξής:

– Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στη μία μετά το μεσημέρι στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας.

– Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 5 ομάδες δασοκομάντο και 41 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

– 40 συνδρομές της ΕΛΑΣ σε κατοίκους για απομάκρυνση

-Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και θάμνους πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

-Μία ώρα μετά το ξέσπασμά της η φωτιά είχε μπει σε κατοικημένη περιοχή και άρχισε να καίει σπίτια.

-Από το 112 δόθηκαν εντολές για εκκένωση στις περιοχές Θυμάρι, Καταφύγι, Χάρακα και Τριανταφυλλιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔΙΑΦΟΡΑΜαίνεται η φωτιά στην Παλαιά Φώκαια, κάηκαν σπίτια – Εκκενώσεις, απεγκλωβισμοί, σε...