36.8 C
Nicosia
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025 | 20:21

Γαλλία: Μετά τα 40άρια ήρθαν σφοδρές καταιγίδες – 2 νεκροί

Μετά τον καύσωνα, ήρθαν οι καταιγίδες στη Γαλλία, με αποτέλεσμα 2 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ανεμοθύελλες που ξεπερνούσαν κατά τόπους τα 140 km/h, ισχυρές βροχές και χαλάζι επηρέασαν ένα «πολύ μεγάλο κεντρικό τμήμα της χώρας», όπως αναφέρει το Météo-France.

Στο Saint-Cyr-en-Pail, στη βορειοδυτική Γαλλία, ένας 59χρονος άνδρας που βρισκόταν σε τετρακίνητο ποδήλατο προσέκρουσε σε δέντρο που είχε πέσει στο δρόμο. Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δένδρου κοντά στο Μοντομπάν (νοτιοδυτική Γαλλία) στη διάρκεια των καταιγίδων που έπληξαν την περασμένη νύκτα τη Γαλλία.

Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στις πτήσεις στο Σαρλ-ντε-Γκωλ του Παρισιού.

Τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό για καταιγίδες 40 διαμερίσματα από βορρά προς νότο. «Η κατάσταση είναι επικίνδυνη αν βρεθείτε μεταξύ των Μιντί-Πυρηναίων, του Λιμουζέν και της Νορμανδίας, περνώντας από το Παρίσι, με ριπές καταιγίδων που κατά διαστήματα ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα», προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Μετά τα 40άρια ήρθαν σφοδρές καταιγίδες – 2 νεκροί