20.8 C
Nicosia
Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 | 2:41

Σύσκεψη υπό τον Μακρόν για αντιμετώπιση «απειλής» Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προήδρευσε την Τετάρτη σύσκεψης ασφαλείας μετά τη δημοσίευση έκθεσης που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και την εξάπλωση του «πολιτικού ισλαμισμού» στη Γαλλία.

Η Ομοσπονδία Μουσουλμάνων της Γαλλίας λέει ότι πρόκειται για «αβάσιμες κατηγορίες».

Στη σύσκεψη στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν Υπουργοί, εξετάστηκε μια έκθεση που καλεί σε δράση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης επιρροής του ισλαμιστικού κινήματος, το οποίο είπε ότι αποτελεί «απειλή για την εθνική συνοχή» στη Γαλλία.

Μετά τη συνάντηση θα ληφθούν μέτρα, «κάποια από τα οποία θα ανακοινωθούν» και άλλα θα παραμείνουν απόρρητα, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η έκθεση, η οποία ανατέθηκε από την Κυβέρνηση και εκπονήθηκε από δύο ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους, «καθορίζει ξεκάθαρα τον αντιρεπουμπλικανικό και ανατρεπτικό χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και «προτείνει τρόπους αντιμετώπισης αυτής της απειλής», ανέφερε το Παλάτι των Ηλυσίων. Η γαλλική προεδρία τόνισε, όμως, ότι δεν πρέπει να βάζουμε όλους τους μουσουλμάνους στο ίδιο τσουβάλι. «Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ισλαμισμό και τις ριζοσπαστικές υπερβολές του», πρόσθεσε η προεδρία.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν τους μεγαλύτερους μουσουλμανικούς πληθυσμούς μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η θρησκευτική ριζοσπαστικοποίηση έχει γίνει ένα θέμα «καυτό» καθώς το πολιτικό τοπίο στη Γαλλία αλλάζει και η ακροδεξιά γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Οι επικριτές έχουν καταδικάσει αυτό που αποκαλούν την άνοδο της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία.

Η έκθεση, αντίγραφο της οποίας έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο την Τρίτη, επεσήμανε την εξάπλωση του ισλαμισμού «από κάτω προς τα πάνω», προσθέτοντας ότι το φαινόμενο αποτελεί «απειλή βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα».

Η έκθεση αφορούσε τον ρόλο της οργάνωσης των Μουσουλμάνων στη Γαλλία (Musulmans de France), την οποία προσδιόρισε ως «το εθνικό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Γαλλία».

Η Ομοσπονδία Μουσουλμάνων της Γαλλίας έκανε λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» και προειδοποίησε για την «επικίνδυνη» σύγχυση μεταξύ Ισλάμ και ριζοσπαστισμού.

«Αυτή η ιδεολογική ερμηνεία δεν αντικατοπτρίζει τη θεσμική μας πραγματικότητα ή το έργο μας επί τόπου», είπε η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι είναι αφοσιωμένη στις αξίες της Γαλλίας και σημειώνοντας ότι πίσω από αυτές «τις αβάσιμες κατηγορίες κρύβεται ένας στιγματισμός του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣύσκεψη υπό τον Μακρόν για αντιμετώπιση «απειλής» Μουσουλμανικής Αδελφότητας