Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης του Σταδίου “Σπύρος Κυπριανού” στη Λεμεσό, το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες του FIBA EuroBasket 2025 το προσεχές καλοκαίρι.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, την περασμένη Παρασκευή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Λευτέρης Ελευθερίου, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), Ανδρέα Μουζουρίδη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο στάδιο για να ενημερωθούν αναλυτικά για την πρόοδο των εργασιών από τον εργολάβο και τους μηχανικούς του έργου.
Όπως αναφέρεται, ο επικεφαλής σύμβουλος μηχανικός του έργου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 60%, ενώ τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται αυστηρά, διασφαλίζοντας ότι το στάδιο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές τον Αύγουστο του 2025.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όλοι οι εμπλεκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τη θετική συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων. Υπήρξε κοινή δέσμευση για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε το “Σπύρος Κυπριανού” να αποτελέσει ένα στάδιο αντάξιο των απαιτήσεων του EuroBasket 2025, τόσο σε επίπεδο αθλητικών υποδομών όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας θεατών και επισκεπτών.
Ο κ. Μουζουρίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του με την πρόοδο των εργασιών και το έργο παραμένει βάση του προγραμματισμού του. «Επίσης είμαστε ευγνώμονες για την άψογη συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, που με τους επικεφαλής του έχουν αφιερώσει αμέτρητες ώρες ώστε το έργο να παραδοθεί όπως πρέπει», ανέφερε.
«Η αναβάθμιση του Σταδίου ‘Σπύρος Κυπριανού’ δεν είναι μόνο μια επένδυση για το EuroBasket 2025 αλλά και μια κληρονομιά για τον κυπριακό αθλητισμό. Προχωράμε με αυτοπεποίθηση και προσμονή για να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία σε αθλητές, φιλάθλους και επισκέπτες», είπε.
Ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, από την πλευρά του ανέφερε ότι το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς και πως είναι απόλυτα προσηλωμένοι στην επιτυχή ολοκλήρωσή του. «Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε το Στάδιο ‘Σπύρος Κυπριανού’ να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη χώρα μας», ανέφερε.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αισιοδοξία και κοινή βούληση να συνεχιστούν οι εργασίες με τον ίδιο ρυθμό, διασφαλίζοντας ότι το Στάδιο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Κύπρος.