Το όραμα της λύσης δύο κρατών εξήγησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και Διευθυντής για θέματα ΕΕ στο τουρκικό ΥΠΕΞ, Πρέσβης Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι στην Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, ανέφεραν πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των επαφών της, η κ. ΝτιΚάρλο πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στην Τουρκία στις 13 Φεβρουαρίου και έγινε δεκτή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και Διευθυντή για θέματα ΕΕ, Πρέσβη Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι
«Κατά τη συνάντηση, η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ ΝτιΚάρλο ενημερώθηκε για το όραμα λύσης δύο κρατών το οποίο υποστηρίζουμε πλήρως στο πλαίσιο του Κυπριακού και τονίστηκε ότι συνεχίζουμε τις προετοιμασίες μας για να κάνουμε εποικοδομητικές συνεισφορές στην άτυπη συνάντηση διευρυμένου σχήματος που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη τον Μάρτιο» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Τι ανέφερε η αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ
Η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο πραγματοποίησε εκτενείς διαβουλεύσεις στην Τουρκία για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής πορείας για το Κυπριακό.
Όπως έγραψε στον λογαριασμό της στο “Χ” ο ρόλος της Τουρκίας ως μίας από τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις στο Κυπριακό παραμένει κρίσιμος.
“Εκτενείς διαβουλεύσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής πορείας στο Κυπριακό. Ο ρόλος της Τουρκίας ως μία από τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις στο Κυπριακό παραμένει κρίσιμος”, επεσήμανε.
Πηγή: ΚΥΠΕ