Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

27.8 C
Nicosia
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025 | 21:30

Το φρούτο που δεν τρώμε συχνά αλλά πρέπει

Ο λωτός ίσως να μην βρίσκεται συχνά στη διατροφή μας. Υπάρχουν, όμως, πολλοί λόγοι για να αρχίσουμε να τον καταναλώνουμε.

Ο λωτός είναι ένα φρούτο που έχει κυκλοφορήσει και με τον τίτλο «η τροφή των θεών», έχει πορτοκαλί χρώμα και αν αφεθεί να ωριμάσει, αποκτά και γλυκιά γεύση. Στην ασιατική κουζίνα χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορα πιάτα, μέσα σε σούπες, ή μπορεί να τηγανιστεί, να μαγειρευτεί stir-fry κ.ο.κ. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του φωσφόρου, του χαλκού, του σιδήρου, του μαγγανίου, του ψευδαργύρου, της βιταμίνης C, B6 κ.ο.κ., ενώ είναι πλούσιος και σε φυτικές ίνες. Τα οφέλη του; Πολλαπλά. Συγκεκριμένα:

-Συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, αυξάνοντας το οξυγόνο στα όργανα του οργανισμού, τη λειτουργικότητα και την ενέργειά μας.

-Κάνει καλό στην όραση λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α.

-Μειώνει το στρες και τους πονοκεφάλους, χάρη στη βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη) που περιέχει.

-Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης χάρη στο κάλιο που περιέχει, το οποίο φέρνει ισορροπία στον οργανισμό σε σχέση με το νάτριο.

-Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού χάρη στη βιταμίνη C, την οποία μας παρέχει σε μεγάλο ποσοστό σε ποσότητα 100 γραμμαρίων. Η βιταμίνη C παίζει επίσης ρόλο και στη σύνθεση κολλαγόνου στον οργανισμό, που βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας των αιμοφόρων αγγείων, των οργάνων, του δέρματος κ.ο.κ.

-Παίζει ρόλο στη διαχείριση βάρους χάρη στις φυτικές ίνες του, οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό και την αποφυγή τσιμπολογήματος, ενώ κάνουν καλό και στο έντερο.

-Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, χάρη στις φυτικές του ίνες, το κάλιο και την πυριδοξίνη που ελέγχει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα.

Πηγή: clickatlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΥΓΕΙΑΤο φρούτο που δεν τρώμε συχνά αλλά πρέπει