19.8 C
Nicosia
Σάββατο 19 Απριλίου 2025 | 10:26

Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 5,2 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Δεκάδες μετασεισμοί έχουν καταγραφεί στην περιοχή των Νέων Μουδανιών, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε, το απόγευμα, σε θαλάσσιο χώρο της Χαλκιδικής.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη κι άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα και καταγράφουν όλα τα στοιχεία. Από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 19:04 με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νότιο-νοτιοδυτικά των Νέων Μουδανιών, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος μίλησε στην ΕΡΤ3 και όπως είπε θα ακολουθήσει μετασεισμική δραστηριότητα, τονίζοντας όμως ότι η περιοχή δεν έχει ιστορικό σε σοβαρούς σεισμούς. Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ «οφείλεται σε ένα άγνωστο μέχρις στιγμής υποθαλάσσιο ρήγμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!