21.9 C
Nicosia
Δευτέρα 21 Οκτώβριος 2024 | 13:15

Ναι στην πρόταση ΥΠΕΡΓ για ξενοδοχεία από ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, ζητούν παράταση ΣΕΚ-ΠΕΟ

Την απάντηση τους για αποδοχή της μεσολαβητικής πρότασης που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, αποστέλλουν σήμερα στον Υπουργό Εργασίας ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ). 

Από την άλλη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ΣΕΚ και ΠΕΟ είναι σε επαφή με το Υπουργείο Εργασίας από το οποίο ζητούν παράταση μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη για να δώσουν την τελική τους θέση επί της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας. Προσπάθεια των δύο συντεχνιών είναι να δώσουν κοινή θέση επί της πρότασης.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εργασίας έδωσε χρονικό περιθώριο για να έχει τις τελικές απαντήσεις των κοινωνικών εταίρων του κλάδου μέχρι σήμερα, 21 Οκτωβρίου, ώστε να διαπιστώσει εάν οι δύο πλευρές καταλήγουν σε συμφωνία ή σε αδιέξοδο.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης είπε ότι «ο Σύνδεσμος τηρώντας στάση ευθύνης και εν μέσω όλων αυτών των προκλήσεων, δηλώνει ότι αποδέχεται την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας και ευελπιστούμε ότι θα τηρηθούν και όλες οι δεσμεύσεις που δόθησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε».

Ανέφερε ότι ο σύνδεσμος ενημέρωσε τον Υπουργό Εργασίας το Σαββατοκύριακο για την κατάληξη που είχε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώπιον της οποίας τέθηκε η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας.

Ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι η μεσολαβητική πρόταση «τέθηκε σε ψηφοφορία μετά από έντονο προβληματισμό και πολύωρες συζητήσεις και μετά και από τις διευκρινίσεις που δόθηκαν πάνω στα σημεία, τα οποία είχαν κάποιες απορίες ως προς την ερμηνεία τους».

«Δεν ήταν εύκολη η εξίσωση, πρέπει να πω, αλλά έστω και οριακά εγκρίθηκε. Η διαφορά του ναι και του όχι ήταν πολύ οριακή», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης είπε στο ΚΥΠΕ ότι ο σύνδεσμος θα απαντήσει σήμερα θετικά στην μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού. Όπως ανέφερε, ο σύνδεσμος ζήτησε και του δόθηκαν διευκρινίσεις επί της πρότασης την περασμένη Παρασκευή.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση ο ΠΑΣΥΞΕ αναφέρει ότι “κατά την διάρκεια της Συνέλευσης ανταλλάγησαν απόψεις/εισηγήσεις, ως προς τις διευκρινήσεις και τις δεσμεύσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων” και “παράλληλα εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί αναφορικά με την αβεβαιότητα που δημιουργεί για τον κλάδο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και ευρύτερα του τουρισμού η τεταμένη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Σαφές μήνυμα» στον Κάρολο ήθελε να δώσει η Αυστραλή γερουσιαστής που του φώναξε

Να στείλει «ένα σαφές μήνυμα» στον βασιλιά Κάρολο ήθελε η Αυστραλή γερουσιαστής που του φώναξε «δεν είσαι ο βασιλιάς μου» κατά την επεισοδιακή εκδήλωση στο...

Το μυστήριο με τις γλοιώδεις μάζες που ξεβράστηκαν σε παραλία και κανείς δεν ξέρει τι είναι

Τα βάθη του Ατλαντικού κρύβουν εδώ και χρόνια, πολλά μυστήρια, όμως ο γρίφος των μυστηριωδών λευκών μαζών που εντοπίζονται όλο και πιο συχνά και...

Είχαν διαφωνία στη δουλειά και του έριξε καυστικό υγρό – Υπό κράτηση 64χρονος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για 4 μέρες εναντίον άνδρα ηλικίας 64 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με...

Ρούτε: “Σημαντική κλιμάκωση” η αποστολή Βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ουκρανία

Η ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλευρό των δυνάμεων της Ρωσίας θα συνιστούσε "σημαντική κλιμάκωση", σημείωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας...

Απάτη με γάμους στο Κορωπί – Όλες οι λεπτομέρειες

Απίστευτη απάτη σε βάρος μελλόνυμφων, έστησε ιδιοκτήτρια κέντρου εκδηλώσεων, στο Κορωπί, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά χιλιάδων ευρώ. Η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργούσε παρά το γεγονός ότι της είχε αφαιρεθεί η...

Παραμένουμε σε εγρήγορση, διαβεβαιώνει ο Υφ. Καινοτομίας στον απόηχο των κυβερνοεπιθέσεων

Οι κυπριακές αρμόδιες Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση και παρακολουθούν στενά την κατάσταση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!