21.9 C
Nicosia
Δευτέρα 21 Οκτώβριος 2024 | 11:27

Ο Πρόεδρος της Κούβας προειδοποιεί κατά αναταραχών λόγω εκτεταμένου μπλακ άουτ

Ο Πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ προειδοποίησε την Κυριακή ότι η Κυβέρνησή του δεν θα ανεχθεί δημόσιες αναταραχές κατά τη διάρκεια της διακοπής της ηλεκτροδότησης που επηρέασε όλη τη χώρα και την οποία οι αρχές προσπαθούν να επιλύσουν.

Τα 10 εκατομμύρια κάτοικοι του νησιού περνούσαν την τρίτη νύχτα τους στο σκοτάδι μετά την κατάρρευση την Παρασκευή του μεγαλύτερου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κούβας, η οποία παρέλυσε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο.

Η Κυβέρνηση δήλωσε ότι η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως το βράδυ της Δευτέρας.

Την ίδια στιγμή, ο Κουβανός Πρόεδρος προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αναταραχές σε μια χώρα που ήδη παλεύει με τον ιλιγγιώδη πληθωρισμό και τις ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και νερό.

Φορώντας στρατιωτική στολή, ο Ντίας-Κανέλ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ορισμένοι Κουβανοί βγήκαν στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου σε μια προσπάθεια να «διαταράξουν τη δημόσια τάξη».

Οι δράστες θα διωχθούν «με την αυστηρότητα που προβλέπουν οι επαναστατικοί νόμοι», είπε, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές ενεργούσαν «υπό την καθοδήγηση των ξένων δρώντων της κουβανικής αντεπανάστασης».

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι κάτοικοι σε διάφορες συνοικίες της Αβάνας είχαν βγει στους δρόμους το βράδυ της Κυριακής για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Τον Ιούλιο του 2021, οι διακοπές ρεύματος προκάλεσαν μια πρωτοφανή έκρηξη δημόσιας οργής, με χιλιάδες Κουβανούς να βγαίνουν στους δρόμους φωνάζοντας «Πεινάμε» και «Ελευθερία!» σε μια σπάνια αμφισβήτηση της Κυβέρνησης.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Justicia 11J με έδρα το Μεξικό, 600 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ταραχών παραμένουν στη φυλακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ψάχνουν και 39χρονο για την απόπειρα φόνου στη Λεμεσό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Φωτογραφία και τα στοιχεία άντρα ηλικίας 39 ετών, ο οποίος καταζητείται σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου, μαχαιροφορίας, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,...

Ο Πρόεδρος της Κούβας προειδοποιεί κατά αναταραχών λόγω εκτεταμένου μπλακ άουτ

Ο Πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ προειδοποίησε την Κυριακή ότι η Κυβέρνησή του δεν θα ανεχθεί δημόσιες αναταραχές κατά τη διάρκεια της διακοπής της...

Κάμψη στις μεταβιβάσεις και αύξηση στα πωλητήρια έγγραφα το τρίτο τρίμηνο του 2024

Οι δυσκολίες και οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων αποτυπώνονται στις επιδόσεις του ενιαμήνου του 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας,...

Διεθνή  διάκριση για τον “Προορισμό Πάφος”

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου λαμβάνοντας μέρος στο διεθνή διαγωνισμό της  Ευρωπαϊκής πολιτιστικής  διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης Iter Vitis (...

Το σχέδιο του Πούτιν να «πνίξει» το δολάριο στον Βόλγα ποταμό

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει αύριο, 22 Οκτωβρίου, να έχει στο πλευρό του, τους ηγέτες 24 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Σι Τζινπίνγκ της Κίνας και Ναρέντρα...

Η Apollon Ladies νίκησε χθες με 4-0 την Ομόνοια στο Πρωτάθλημα Γυναικών

Η Apollon Ladies νίκησε χθες με 4-0 την Ομόνοια Λευκωσίας στο φινάλε της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Γυναικών στο ποδόσφαιρο. Με την νίκη της αυτή,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!