Νέες μικρές απώλειες σημείωσε το ΧΑΚ

Με μικρή ημερήσια πτώση και σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 196,33 καταγράφοντας ημερήσια πτώση 0,42%, ενώ μειώθηκε κατά 2,42% σε εβδομαδιαία βάση.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 είχε επίσης ημερήσια πτώση 0,44% και έκλεισε στις 119,65 μονάδες.

Η ημερήσια αξία των συναλλαγών έφτασε στο € 1.219.823,73 ως αποτέλεσμα του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις τραπεζικές μετοχές.

Με κέρδη έκλεισε μόνο η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,69%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν πτώση.

Τη μεγαλύτερη μείωση είχαν οι Επενδυτικές κατά 2,75% και ακολούθησαν τα Ξενοδοχεία με μείωση 1,22%, ενώ η Κύρια Αγορά μειώθηκε κατά 0,82%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €684.576 (άνοδος 0,77% – τιμή κλεισίματος €3,92). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €416.252 (πτώση 0,70% – τιμή κλεισίματος €4,23), της Demetra Holdings με €78.304 πτώση 2,79% – τιμή κλεισίματος €1,74), της Atlantic Insurance με €11.400 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,28) και της The Cyprus Cement Public με €10.247 (άνοδος 1,32% – τιμή κλεισίματος €0,77).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, επτά κινήθηκαν ανοδικά, επτά πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 181.

Αποφάσεις ΧΑΚ

Εξάλλου το Συμβούλιο του ΧΑΚ, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ZREES FRACTION PLC ως είχε ανακοινωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η συνέχιση της αναστολή διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2024) ή νωρίτερα εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμείς συνεχείς της υποχρεώσεις που αφορούν τη μη διατήρηση υπηρεσιών Συμβούλου Εισαγωγής καθώς και τη μη έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2023 και της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2024.

Το ΧΑΚ ανακοίνωσε επίσης τις εταιρείες που δεν έχουν τηρήσει την υποχρέωση για υποβολή και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής τους Έκθεσης μετά από τη λήξη της περιόδου υποβολής και δημοσιοποίησης (30 Σεπτεμβρίου 2024) της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης των εισηγμένων εταιρειών στη NEA Αγορά του ΧΑΚ για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024.

Αυτές είναι οι:

Upyachting Management Plc

D&S Anastopoulos S.A.

S.S.H. Solar Finance Plc

The Reputation Exchange Plc

G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd

Mr. Pengu Public Company Ltd

Rianeson Investments Plc

Meditrina Cyprus Plc

ZREES Fraction Plc

C.O. Opportunity Energy Public Company Ltd

Το Χρηματιστήριο, αποφάσισε  την παρουσίαση με σήμανση (Σ) στα δελτία τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης των τίτλων των ακόλουθων εταιρειών από την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024:

Upyachting Management Plc

D&S Anastopoulos S.A.

S.S.H. Solar Finance Plc

Επίσης τη συνέχιση παρουσίασης με σήμανση (Σ) στα δελτία τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας The Reputation Exchange Plc.

Για τις λοιπές εταιρείες με αριθμούς 5-10 πιο πάνω, σημειώνεται ότι οι μετοχές τους θα συνεχίσουν να τελούν υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης, εφόσον οι εν λόγω μετοχές είναι ήδη σε αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω μη συμμόρφωσης με άλλες συνεχείς τους υποχρεώσεις.

Επίσης το ΧΑΚ ανακοίνωσε τις εταιρείες που δεν τήρησαν την υποχρέωση για υποβολή και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομική τους Έκθεσης (30/06/2024) και για τη   Ρυθμιζόμενη.

Αυτές είναι οι:

A. Tsokkos Hotels Public Ltd

Dome Investments Public Company Ltd

Καρυές Επενδυτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ

Τοξότης Επενδύσεις Δημόσια Λτδ

Unifast Finance & Investments Public Company Ltd

Για τις εταιρείες με αρίθμηση 1-4, σημειώνεται ότι οι μετοχές τους θα συνεχίσουν υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης εφόσον οι εν λόγω μετοχές είναι ήδη σε αναστολή διαπραγμάτευσης, λόγω μη συμμόρφωσης με άλλες συνεχείς τους υποχρεώσεις.

Οι μετοχές της εισηγμένης εταιρείας Unifast Finance & Investments Public Company Ltd, θα μεταταχθούν, από την Εναλλακτική Αγορά στην Αγορά Επιτήρησης την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, με βάση την παράγραφο 2.2.3(α) της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί) και την Απόφαση Πολιτικής του Συμβουλίου του ΧΑΚ, αναφορικά με την αναστολή και διαγραφή αξιών στις Αγορές του (Αρ. Εγκυκλίου 01/2018, 02/2018, ημερομηνίας 23/1/2018).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αύξηση 30% στα τροχαία δυστυχήματα φέτος – Αρχίζει η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Με το μήνυμα «Για να μην αφήσουμε τα όνειρά μας να γίνουν συντρίμμια», για 25η συνεχόμενη χρονιά η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και η Αστυνομία Κύπρου,...

Νέες μικρές απώλειες σημείωσε το ΧΑΚ

Με μικρή ημερήσια πτώση και σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 196,33 καταγράφοντας...

Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου για προώθηση συμμετοχής στους “ευρωπαϊκούς διαδρόμους”

Τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου από κοινού να προωθηθεί η συμμετοχή των δύο κρατών μελών στους «Ευρωπαϊκούς Διαδρόμους Μεταφορών», με αμοιβαία οφέλη και...

Ιταλία: Η Μελόνι επισκέπτεται τον Λίβανο εν μέσω εντάσεων για τις ειρηνευτικές δυνάμεις

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτια Μελόνι φτάνει στον Λίβανο, σύμφωνα με το γραφείο της, η πρώτη αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης που επισκέπτεται τη χώρα μετά την κλιμάκωση μεταξύ...

Προχωρούν οι εργασίες για τον σταθμό του Μετρό στο Κολωνάκι (δείτε φώτο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής του σταθμού «Κολωνάκι» της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Δεκάδες μέτρα κάτω από μία από τις πιο πολυσύχναστες...

Εξήντα χρόνια από την ανατροπή του Νικίτα Χρουστσόφ

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Μέσα Οκτωβρίου 1964. Πριν 60 ακριβώς χρόνια, η υπερηφάνεια είχε κυριεύσει τη Μόσχα και τη Σοβιετική Ένωση καθώς το διαστημόπλοιο «Voskhod 1» με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!